Obavijesti

Lifestyle

Komentari 154

Midi suknja: Lepršavi vjesnik proljeća laska baš svakoj figuri

Midi suknja: Lepršavi vjesnik proljeća laska baš svakoj figuri

Uz ležerni gornji dio i ravnu obuću midi suknja praktična je za dnevni ritam, a uz štikle postaje chic i za večernje izlaske. Voljeli su ju i velikani mode - Christian Dior i Coco Chanel

VIDEO

Lepršave midi suknje u kombinaciji sa zimskim komadima doimaju se kao prvi vjesnici proljeća u vrijeme kad nam je hladnoće puna kapa. Naziv su dobile po engleskoj riječi middle = sredina, a označava suknju koja je nešto između duge suknje i minice. Prvi put su se počele nositi u dvadesetim godinama prošlog stoljeća, kad su žene odbacile utegnute duge haljine koje nisu smjele pokazati gležanj.

Ženska odjeća postajala je šira i lepršavija, počeo se slušati jazz i plesati charleston, pa kao takva nije ni sputavala pokrete kod dinamičnog plesa. U međuvremenu je Coco Chanel osmislila poznati kostimić s još kraćom ravnom suknjom koja je taman prekrivala koljeno jer je smatrala da žena ne treba pokazivati taj nelijepi dio svojeg tijela. Christian Dior je 1947. predstavio legendarnu kolekciju “The New Look” baziranu na voluminoznoj višeslojnoj midi suknji.

Meke, tople i chic: Bundice su kao stvorene za modne igre...
Meke, tople i chic: Bundice su kao stvorene za modne igre...

Taj tip suknje u početku je nailazio na neodobravanje zbog stava da se ne treba razbacivati modom i trošiti toliko tkanine u doba krize nakon Drugog svjetskog rata. S vremenom je silueta pješčanog sata ipak zaživjela i postala prepoznatljivim stilom pedesetih, a suknja krojena iz punog kruga je modni klasik koji laska gotovo svakoj figuri.

Pravo zimsko modno šarenilo: Crvena i zelena vole se javno
Pravo zimsko modno šarenilo: Crvena i zelena vole se javno

U današnje vrijeme lepršave midi suknje omiljeni su modni trend u kombinaciji s ležernim gornjim dijelovima. Siluetom podsjećaju na doba charlestona, samo što je u današnje vrijeme brzi ples zamijenjen brzim načinom života. Osim što su praktične za dnevni ritam u casual kombinaciji s ravnom obućom, uz elegantne štikle postaju chic za večernje prigode. A štikle stanu i u veliku dnevnu torbu, pa kud vas put ponese...

TEREZA JAKŠIĆ, EKONOMISTICA

“Trenutno se poigravam s trudničkim stilom i ta kombinacija mi se ujutro činila kao dobra ideja.”

 

SNJEŽANA MERDŽAN, PREVODITELJICA I PROFESORICA ENGLESKOG I ŠPANJOLSKOG

“Nosim kaput i suknju koji su šivani po mjeri, košulju And, torbu Mica Torbica i no name čizme. Sama krojim svoj stil - izdizajniram i dam šivati šnajderici.”

 

PETRA VUKOVIĆ, DOKTORICA MEDICINE

“Od glave do pete sam u brendu River Island. Odlučila sam, unatoč hladnoći, prošetati novu suknju, mislima sam na Havajima.”

 

ANTONIA CVITANOVIĆ, MAGISTRA EKONOMIJE I MAMA

“Nosim kaput Amarie, suknju Max & co., torbu Alexander Wang i čizme Dr. Martens. Volim efektne, ali prije svega udobne kombinacije u kojima mogu trčati za dvogodišnjakinjom ili otići u grad na kavu s prijateljicama.”

ANA - MARIJA MAMIĆ, PODUZETNICA

“Nosim bundu Liska, vestu Diane von Furstenberg, suknju Max & Co., torbu Proenza Schouler, a naočale i čizme su Chloe. Misli su mi u financijama pa ne razmišljam previše o odijevanju.”

ADRIJANA BAJRIĆ, ARHITEKTICA

“Nosim beretku Peek & Cloppenburg, kaput Massimo Dutti, suknju Zara, torbu DKNY i čizme Pull & Bear. Modu vidim kao dio umjetnosti s kojom se svakodnevno poigravam.”

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku