Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Mini kulinarski prečaci: Soda bikarbona ubrzava kuhanje

Mini kulinarski prečaci: Soda bikarbona ubrzava kuhanje
1

Uz malo sode bikarbone grah se brže kuha, slanutak je mekši, a luk postaje staklast za tren. Dobar saveznik u brzini je i nož te što sitniji komadi namirnica

VIDEO

Prije no što počnete kuhati, upalite pećnicu ili štednjak te ugrijte vodu u loncu, savjetuje američki autor brojnih kuharica Mark Bittman. 

- Obično najprije treba prepržiti češnjak ili luk. Kratko izmiksajte luk u multipraktiku pazeći da se ne pretvori u kašu. Češnjak stavite u zdjelicu, poklopite i protresite kao da mućkate koktel u shakeru - kaže Mark.   

Kako biste uštedjeli vrijeme na pirjanju luka, pospite ga sodom bikarbonom zahvaljujući kojoj će brže postati staklast. Soda bikarbona ubrzat će kuhanje i slanutka te graha. Nakon kuhanja ih isperite pod mlazom vode te nastavite s pripremom. Kuhani krumpir najbrže ćete oguliti ako ga stavite u vodu s ledom, ostavite nekoliko trenutaka pa ga ogulite pod prstima. 

- Niste li vješti u brzom sjeckanju; začine, poriluk ili blitvu najbrže je narezati kuhinjskim škarama - savjetuje Mark Bittman. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prava temperatura 

Ako vam za pripremu kolača trebaju jaja sobne temperature, jaja iz hladnjaka brzo ćete ugrijati ako ih stavite u zdjelu tople vode i ostavite da stoje pet minuta.

Fini sendvič 

Kupite duguljasti kruh i umjesto više sendviča napravite samo jedan. Nakon što ste ga napunili mesom, povrćem i omiljenim umakom, narežite ga na onoliko komada koliko trebate.

Čim više usitnite 

Velikim i debelim komadima hrane treba dugo da se skuhaju pa režite na što manje komade.

Zamrznuto 

Limun, naranču ili slaninu zamrznite. Lakše će se rezati i ribati pa ćete uštedjeti na vremenu.  

Mesne okruglice za brzinsku večeru

Najviše vremena oduzima valjanje okruglica, a to riješite jednostavno - nemojte ih valjati. Pomoću dviju žlica uzmite malu količinu smjese i stavite u tavu. Možda neće izgledati savršeno, ali bit će slasne i brzo gotove. S viškom mesnih okruglica možete napraviti i sendviče s povrćem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise