Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mirisi opuštaju, tjeraju kukce i pomažu u vožnji

Mirisi opuštaju, tjeraju kukce i pomažu u vožnji
1

Udisanje omiljenih mirisa može otjerati napade migrene, pomoći vam da se lakše riješite nagomilanih kilograma ili da bolje spavate

VIDEO

Eterična ulja unijet će ugodne mirise u vaš dom, no i izbaciti tjeskobu, bolesti i nametnike. Možete ih dodati u posebnu mirisnu svjetiljku, kozmetički ili kapnuti na maramicu i udisati.
Japanska studija pokazala je kako mirisanje limunova ulja smanjuje stres, a američka studija pokazala je da to eterično ulje poboljšava raspoloženje i opušta.
- Eterična ulja limunske trave, limunskog eukaliptusa i geranija, osim što djeluje opuštajuće, vrlo uspješno tjera komarce i dosadne bube. Nekoliko kapi mješavine tih ulja ili jedno od njih možete nakapati na ovratnik pidžame, rub jastuka ili sprej-pumpicom raspršiti po prozorskom okviru - kaže fitoaromaterapeut Saša Radulović.

Eterično ulje paprene metvice blago hladi i smiruje svrbež nakon uboda insekata, a raspršeno po prostoru tjera komarce

Cvijet lotosa simbol je čistoće i duhovnosti. Karakterizira ih nemametljivi ugodni miris i vrlo lagan dim koji svatko može podnijeti.

Indijancima je drvo cedra predstavljalo most između neba i zemlje. Cedrovi mirisni štapići koriste se za postizanje unutarnje stabilnosti.

Miris ruže će vas opustiti i zagrijati, ukloniti nakupljene stresove i vratiti dobro raspoloženje. Pomaže i protiv nesanice.
Metvica, cimet, kava i limun jačaju koncentraciju kod vozača, a istodobno ih čine manje nervoznima, pokazalo je britansko istraživanje

Mirisima kamilice, jasmina i lavande nije mjesto u automobilu jer uspavljuju vozače. Miris brze hrane potiče rizičnu vožnju
Udisanje ulja metvice i eukaliptusa olakšava prehladu i probleme dišnih puteva. Stavite nekoliko kapi u posudu s pola litre vruće vode, pokrijte glavu ručnikom i udišite pet minuta. Ova metoda nije za astmatičare.

Čak 90 posto “okusa” zapravo je miris. Hrana obogaćena mirisnim začinima brže stvara osjećaj sitosti. Želite li smršavjeti, uvijek pomirišite hranu prije nego što počnete jesti, dobro žvačite i jedite hranu dok je vruća.

Eterična ulja lavande i čajevca ne preporučuju se dječacima predpubertetske dobi jer se sumnja da mogu izazvati rast grudi. Neka ulja nisu za trudnice, npr. bosiljak, ružmarin, cedar, komorač, jasmin, metvica i ruža.

Mirisi mogu potaknuti napade migrene, ali je i ublažiti. Američka studija pokazala je da deset minuta udisanja mirisa zelene jabuke može značajno smanjiti intenzitet migrene. No djeluje samo na one koji vole taj miris.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru