Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mirisni cvjetovi bagrema suše se za čaj ili peku u palačinkama

None Foto: dreamstime

Čaj od bagrema pomaže kod virusnih oboljenja, grčeva, kožnih bolesti, probavnih tegoba, za izazivanje povraćanja, za smanjenje visoke temperature te za jače izlučivanje mokraće

Bagrem (Robinia pseudoacacia) rabi se za liječenje virusnih oboljenja, grčeva, kožnih bolesti, probavnih tegoba, za izazivanje povraćanja, za smanjenje visoke temperature, za jače izlučivanje mokraće te sprečavanje žgaravice tijekom noći.

Fotolia 20 RECEPATA Riješite se celulita uz čajeve od breze i losione od lista bršljana

U pučkoj medicini osušeni cvjetovi bagrema koriste se za iskašljavanje, protiv grčeva u trbuhu, za lakše pražnjenje crijeva i mokrenje, za skidanje visoke tjelesne temperature, u liječenju tumora, za liječenje prehlade, gripe, upalnih stanja dišnih putova te bolesti srca i za jače izlučivanje žuči. Kuhani cvjetovi dobri su kao hrana u liječenju očnih bolesti.

Foto: Dreamstime

Čaj od bagrema 

Za pripremu čaja, jednu čajnu žlicu suhih cvjetova bagrema preliti šalicom kipuće vode poklopiti i nakon pola sata procijediti. piti 1-3 šalice dnevno. Po potrebi zasladiti medom te uzeti nekoliko kapi limuna. 

Kolačići od bagrema

Cvatovi bagrema mogu se pržiti u smjesi za palačinke, a pritom se zelene stabljike ne jedu nego bacaju.  

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Komentari (14)
  • Kao djeca obožavali smo ove cvjetove jesti sirove. Zvali smo ih "krunice". Bile su slatkaste.

    15. 5. 2019,   17:46
  • odlični su pohani.

    15. 5. 2019,   18:22
  • Mi lijeni ljudi zadovoljni smo i medom od bagrema. Pčele odrade svoje, a mi se ne trebamo pentrati po tom bodljikavom drveću.

    15. 5. 2019,   18:43