Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mirno jutro sa školarcima priprema se dan ranije

Mirno jutro sa školarcima priprema se dan ranije
1

Jutro sa školarcima može proći bez panike. Stol za doručak postavite nakon večere, spremite i svoje i dječje torbe te ih ostavite pokraj vrata

VIDEO

Ako vam svako jutro prolazi u stresnoj i kaotičnoj zbrci doručkovanja, oblačenja djece i spremanja za školu te tuširanja i feniranja u deset minuta, bolja organizacija dan prije može uvelike pomoći. Za početak, ne popuštajte djeci ako je spavanje posrijedi. Ako je predviđeno vrijeme za spavanje 20 sati, najkasnije im isključite svjetlo u 20.15. Tako ćete odmah uštedjeti vrijeme. Potom napravite plan što ćete doručkovati, po mogućnosti za više dana unaprijed. Pripremite sve što možete, postavite stol, narežite nareske, zamotajte u foliju i spremite u hladnjak. Žitarice uspite u šalice i prekrijte. Ako ćete kuhati jaja, odmah uspite vodu u posudu i poklopite je tako da ujutro možete odmah staviti jaja i uključiti štednjak. Dječju robu koju će odjenuti ujutro počnite pripremati navečer, a postupno i njih uključite u pripremanje tako da nakon nekog vremena sami mogu izabrati što će nositi. A to će vama uštedjeti mnogo vremena ujutro. Bolja organizacija ostavit će vam više vremena za sitnice, a također će dan učiniti smirenijim i opuštenijim. Nećete kasniti nigdje, a prestat ćete se i žuriti. Pridržavate li se pravila, ona će uskoro postati rutina pa će vam i djeca početi pomagati u pripremama.

SVE NUŽNO KRAJ VRATA: Djeci dajte zadatak da navečer spreme školske torbe i stave ih pokraj ulaznih vrata. Sve što vi i partner trebate ponijeti ujutro iz kuće također stavite pokraj vrata. Tako ćete prestati gubiti vrijeme na traženje i nećete više ništa zaboravljati.

PRIPREMITE I SEBI ODJEĆU: Tuširajte se navečer da ujutro ne gubite vrijeme i ne čekate red. Sebi navečer izglačajte i pripremite odjeću koju ćete nositi ujutro. Dok pripremate djeci užinu za školu, pripremite i sebi i partneru za posao.

POPIS ZA KUHINJU: Kako biste uštedjeli vrijeme na kuhanju, odnosno zaboravljanju potrebnih namirnica, sastavite popis jela koja ćete kuhati cijeli tjedan ili na hladnjak zalijepite papir. Čim nešto nedostaje, zapišite i s tim popisom idite u trgovinu.

RANIJE BUĐENJE: Pokušajte se probuditi 15-20 minuta prije djece. Tako ćete moći popiti kavu u miru, dovršiti doručak, staviti prati rublje ili pročitati novine. To će spriječiti i čekanje na kupaonicu, a tako i gubitak vremena.

OPSJEDNUTOST ČIŠĆENJEM: Čišćenje pokušajte gledati iz gledišta prijateljice. Sjetite se da u posjetu kod prijateljice ne vidite sve mane i nepočišćene kutove. Tako je i kod vas. Drugi neće vidjeti sve nepravilnosti, a vi se ne morate zamarati i tako gubiti vrijeme.

BEZ VIKE DO BRŽE SLOGE: Obuzme li vas ujutro bijes zbog kašnjenja i zaboravljanja ukućana, unatoč svemu nastojte ostati mirni jer ćete vikom samo pogoršati stanje. S djecom budite konkretni, nemojte ih moliti, nego im odlučno recite što trebaju učiniti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku