Obavijesti

Lifestyle

Komentari 211

Mitovi o klitorisu i G-točki te seks poza najbolja za orgazam

Mitovi o klitorisu i G-točki te seks poza najbolja za orgazam
1

Istina je zapravo da je taj mali gumb, klitoris, samo vrh ledenog brijega, mali dio velikih i izvanredno osjetljivih orgulja koji se proteže duboko u zdjelici žene, objasnila je dr. Nina Brochmann

VIDEO


Norveške medicinske znanstvenice dr. Nina Brochmann i Ellen Støkken Dahl napisale su knjigu škakljive tematike "The Wonder Down Under", koja, kažu, objašnjava sve što ste ikada željeli znati o vagini, a niste se usudili pitati, od prave istine o unutarnjem životu klitorisa do toga postoji li zaista famozna G-točka.

- Jedna nova hipoteza govori da je G-točka uopće nije zasebni organ ili mjesto, već jednostavno leži duboko u unutarnjem dijelu klitorisa koji se stimulira tijekom seksa - kaže dr. Nina Brochmann.

Vježbe za vaginu: Postaje uža, želja je jača, a orgazam bolji...
Vježbe za vaginu: Postaje uža, želja je jača, a orgazam bolji...

Dodaje kako smo odgajani da vjerujemo kako je klitoris, mjesto ukupnog ženskog zadovoljstva, velik otprilike kao grožđica.

- Istina je zapravo da je taj mali gumb samo vrh ledenog brijega, mali dio velikih i izvanredno osjetljivih orgulja koji se proteže duboko u zdjelici žene - objašnjava dr. Brochmann, a prenosi Daily Mail.

Ove dvije znanstvenice, također, tvrde kako ne postoji "apsolutni fizički pečat" koji služi kao dokaz djevičanstva, nego samo "anatomska struktura koja uzrokuje nesporazume".

Pozabavile su se i nekim činjenicama o pilulama. Smatraju kako one nemaju puno veze s debljanjem.

- Zapravo, pravi uzrok viška kilograma mogao bi biti činjenica da žene dobiju nešto kilograma kada pronađu partnera, što se vjerojatno događa u vrijeme kada i počnu uzimati pilule - kažu u svojoj knjizi.

Najbolja poza za orgazam

Dodaju da misionarski položaj tijekom seksa ne mora biti nimalo dosadan, preporučuju tzv. tehniku poravnavanja ili mačka pozu. Kažu da je to najbolja pozicija za ženski orgazam.

To je poza u kojoj je muškarac iznad žene, slično kao u klasičnoj misionarskoj pozi, ali žena ima sakupljene noge, a muškarac raširene. Da bi užitak bio veći, dobro je da žena ispod guze stavi jastuk. Kod ove poze orgazam je jači jer njegova pubična kost stimulira klitoris.

Ova tehnika može se izvoditi i tako da žena ima raširene noge, a muškarac je pomaknut malo više (oko pet centimetara) tako da mu kod penetracije penis dotiče klitoris. U isto vrijeme žena drži noge omotane oko muškarca i kontrolira pritisak.

Kako su došle na ideju napisati knjigu?

Nina Brochmann i Ellen Støkken Dahl upoznale su se 2011. godine na prvoj godini medicine na Sveučilištu u Oslu. Tada su odlučile besplatno podučavati ostale studente o seksu, ali i ljude izvan fakulteta, izbjeglice...  

Ubrzo su shvatile da među ljudima postoji velika zbunjenost i mnoštvo dezinformacija kada je ženska intima u pitanju. Najprije su 2015. godine vodile blog s tim temama, a kasnije su došle na ideju da bi mogle napisati knjigu.

Oblik nosa otkriva karakter, ali i muškarca odličnog u krevetu
Oblik nosa otkriva karakter, ali i muškarca odličnog u krevetu

Još neke činjenice o klitorisu

  • Studije pokazuju da između 50 i 75 posto žena može doživjeti orgazam samo ako im se stimulira klitoris. 
  • Orgazam do kojeg dolazi stimulacijom klitorisa traje između 10 i 30 sekundi.
  • Klitorisu je jedina uloga u tijelu da ženi pruža zadovoljstvo.
  • Njegova veličina varira od žene do žene i nema utjecaj na intenzitet zadovoljstva. 
  • Žene kojima se klitoris nalazi bliže rodnici lakše dolaze do orgazma.

Pročitajte i najbizarnije stvari koje se često događaju tijekom seksa, a mnogi ih se srame.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi