Obavijesti

Lifestyle

Komentari 43

Mjesto prištića otkriva uzrok: Muči li vas probava ili hormoni

Mjesto prištića otkriva uzrok: Muči li vas probava ili hormoni

Nisu svi prištići isti, odnosno nije isti njihov uzrok. Otkrijte što je uzrok pojave prištića i akni na prsima, leđima, ušima, dekolteu ili pak određenim zonama lica

VIDEO

Prema drevnoj kineskoj medicini, mrlje koje se pojavljuju na desnoj strani obraza povezane su s plućima. Ako patite od astme ili ste pušač, vaše su kapilare sklonije pucanju, a mogu ih uzrokovati i problemi s dišnim putevima poput gripe. Suprotno od desne strane lica, mrlje na lijevoj stani su povezane s bolestima mjehura, ali i lošom higijenom usta.

Pogledajte video koji objašnjava povezanost prištića s mjestom na kojem najčešće nastaju:

Uši
Mrlje na ušima su znak da postoji problem s bubrezima, dok mrlje u unutrašnjem dijelu uha i oko ušne školjke znače da je tijelo dehidriralo, odnosno da u organizmu ima previše soli i kofeina.

Leđa
Koža je organ koji se detoksikacijom rješava "otpada" iz tijela, a prištići i mrlje na leđima mogu biti posljedica loše higijene, osobito ako se puno znojite.

Prsa
Prištići na prsima najčešće su posljedica pretjeranog rada žlijezda lojnica što je povezano s hormonalnim promjenama, lošom higijenom, stresom, ali i korištenjem pudera u prahu.

Ruke
Ako je vaša koža gruba na dodir i puna sitnih neravnina, riječ je o keratozi pilaris ili tzv. purećoj koži. Uzrokuje ju hiperprodukcija keratina koji se nakuplja oko folikula dlaka što uzrokuje prištiće. Osim toga, gruba koža može biti posljedica loše cirkulacije, ali i nedostatka vitamina.

Čelo
Prištići i mrlje na čelu znak su problema s probavom, odnosno s tankim crijevom koje se bori s probavljanjem hrane. Osim probave, prištiću na čelu ukazuju i na dehidraciju organizma pa je potrebno povećati unos tekućine.

Brada
Ako se na bradi ili na gornjoj usni pojave prištići, to može ukazivati na probleme s menstrualnim ciklusom. Ovisno o strani na kojoj se prištići pojave, možete znati koji jajnik ovulira. Osim toga, prištići na bradi mogu biti znak problem s tankim crijevom, ali i posljedica jedenja premasne hrane.

Obrve
Mrlje i prištići na obrvama i kapcima znače da nešto nije u redu s nadbubrežnim žlijezdama. Stres uvelike utječe na žlijezde, pa ga pokušajte smanjiti. Uz to prištići na obrvama posljedica su prekasnog jedenja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima