Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mlada gošći: 'Još si mi dužna i 1400 kn, dar ti je bio prejeftin'

Prijateljica, sada već bivša zapravo, mi je objasnila kako ju je više koštao dolazak mene i muža na vjenčanje, nego što je bila vrijednost našeg poklona i da sam joj 'još dužna', ispričala je djevojka

Jedna je Australka na otvorenoj Facebook grupi u kojoj se raspravlja o vjenčanima, prepričala događaj nakon vjenčanja prijateljice koji ju je ostavio u nevjerici. Napisala je kako je prije nekoliko tjedana bila na vjenčanju prijateljice koja ju je sada nazvala i objasnila joj kako je 'njen poklon koštao samo 275 dolara (1300 kuna) i nije bio dovoljno skup pa bi joj trebala dati još 300 dolara (1400 kuna)'.

Mladenka je 'prijateljici' objasnila da je njih samo dolazak prijateljice i njenog dragog na vjenčanje stajao otprilike 500 dolara (2350 kuna), pa misli da je fer da joj da još 300 dolara (1400 kuna). Njihov je poklon inače bila dizajnerska svijeća od 75 dolara (350 kuna) i 200 dolara (940 kuna) u kuverti. 

Foto: Tomica Rašetina

- Pomislila sam kako je baš slatko da zove svakog pojedinačno da zahvali što su došli na vjenčanje - ispričala je prijateljica mlade, koja je ubrzo shvatila da zahvala nije pravi razlog poziva, a uvrijeđena mlada joj je objasnila i kako 'svijeću ne smatra pravim poklonom jer s njom ne može ništa, a nije ni ona velika kakvu je htjela'. 

Fatalni milijunaš zapošljava POSAO IZ SNOVA Milijunaš traži asistenticu, daje plaću od 340.000 kn godišnje!

- Isprva sam mislila da se šali, da je ironična kad je počela spominjati novac, ali onda je počela o većoj svijeći i shvatila sam da je ozbiljna - rekla je Australka za Dailymail.co.uk i objasnila:

- Kod nas nije običaj tako mjeriti vrijednost dara i 'vrijednost' nečijeg dolaska - napisala je, a u komentarima su se svi s njom složili.

MEGHAN I HARRY KONAČNO OTKRIVENI: Nova kraljevska beba bit će djevojčica i zvat će se ovako?

Komentari (68)
  • Puna mi kapa vjencanja, rodendana, krizmi i drugih manifestacija gdje motas platiti "ulaznicu".

    30. 3. 2019,   09:46
  • Meni su uopće te "raskošne " proslave roćkaša, godišnjica i svadbi degutantne, neodmjerene i kič..🤢

    30. 3. 2019,   09:54
  • Najjace su mi momačke zabave po novom, svi moraju platit 200 il nesto kuna pa onda je to kao momacka, kakvi klosari su ljudi postali pa to nije istina

    30. 3. 2019,   10:12