Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mljac... danas pripremam dekoracije od čokolade!

Mljac... danas pripremam dekoracije od čokolade!
1

Različiti načini pripremanja čokoladne glazure daju mekane, ali i čvrste dekoracije, poput raznih uvojaka, listića, zvijezdi ili čokoladnih košarica

VIDEO

Čokoladna glazura neće pucati i bit će sjajna stavite li tijekom topljenja na mjeru čokolade polovicu mjere slatkog vrhnja. No prije miješanja dobro zagrijte slatko vrhnje, a čokoladu uvijek  topite na pari. Želite li tvrđu glazuru, prethodno rastopite maslac na pari. Pričekajte da nestanu mjehurići, odnosno da iz maslaca ispari voda. Čokoladu izlomite na komadiće, a maslac skinite s vatre i ostavite da se ohladi dvije-tri minute.
Dodajte ga čokoladi i miješajte dok se smjesa ne sjedini. Za malo mekšu glazuru u čokoladu možete staviti samo ulje (na 100 g čokolade 4 žlice ulja), sjedinite i ohladite. Ove glazure možete koristiti za sve ukrase, a razlikuje ih jedino tvrdoća.
Čokoladne uvojke možete iskoristiti kao ukrase kolačima ili tortama. Napravite li ih malo uže, poput štapića, izvrsno će pristajati s mlijekom, mousseom ili pudingom. Ako se uvojci teško oblikuju, nož zagrijte u vrućoj vodi, obrišite pa pokušajte ponovno. Uvojke pokrivene s donje i gornje strane masnim papirom u zatvorenoj posudi možete čuvati i do tjedan dana. Čokoladne šalice mogu biti zdjelice za sladoled ili šlag.

ČOKOLADNO LIŠĆE
Izaberite svježe lišće s izbočenim žilama. Operite ga i osušite, a čokoladu rastopite. Četkicom na lišće namažite tanki sloj čokolade. Nakon što se čokolada ohladi, lišće odlijepite i poslužite.

JESTIVE ŠALICE
Čokoladu otopite i ostavite da se malo ohladi. Stavite dvije papirnate košarice jednu u drugu, ulijte žlicu čokolade, oblikujte četkicom pa na nju stavite nekoliko košarica kako bi se stisnule.

BISERI IZ ŠKOLJKE
Male kalupe u obliku školjke obložite prozirnom folijom, ali dobro zategnite. Za svaku školjku otopite 40 g čokolade pa četkicom premažite kalupe. Ostavite da se hladi 60 minuta.

UKUSNE KOŠARICE
Rastopljenu čokoladu razmažite u krug promjera 15 cm na masnom papiru. Ostavite kratko da se stisne. Okruglu šalicu okrenite naopako, a preko nje stavite čokoladu s papirom. Ohladite.

ČOKOLADNI UVOJCI
Čokoladu otopite i izlijte na masni papir. Izravnajte je i ohladite u hladnjaku, ali ne do kraja. Ispod čokolade pod kutom od 45° stružite nožem i uvojci će se saviti.

OBLICI BEZ KRAJA
Čokoladu ohladite kao za uvojke samo da bude debela oko 0,5 cm. Od nje možete rezati pločice i zataknuti u tortu ili oko nje, ali i kalupom izrezati zvijezde, srca...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje