Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mnoge žene ne žele savršenog ljubavnika - žele nešto drugo

Jedna stvar koju ljubav ne može preživjeti je emocionalna nepovezanost. Svađe, samo ako su zdrave i konstruktivne, često su manje opasne za vašu ljubav nego udaljenost, kaže autorica dr. Sue Johnson

Spašavanje i obogaćivanje odnosa znači ponovno uspostavljanje sigurne emocionalne veze i očuvanje intimnosti, kaže dr. Sue Johnson, koja je tezu o emocionalno fokusiranoj terapiji ljudima približila upravo u knjizi 'Hold Me Tight: Seven Conversations for a Lifetime of Love'.

Njegovati svoj odnos, nastavlja psihologinja, parovi mogu naučiti kroz rad na sebi i povezivanje s drugom stranom.

ZA BOLJI BRAK I VEZU Učvrstite odnos: Držanje za ruke je ključ uspješnog braka

- Zaboravite na usavršavanje metode kako se kvalitetno raspravljati, okanite se analiziranja vlastita djetinjstva ili eksperimentiranja s novim seksualnim položajima. Umjesto toga prepoznajte i priznajte da ste emocionalno vezani i ‘ovisni’ o partneru na isti način na koji je dijete ovisno o roditelju. To su temelji emocionalne terapije za parove koja stvara i jača emocionalne veze. Tu je ključno uočavanje ‘teških’ trenutka koji potiču odnos prema odrasloj ljubavi - kaže autorica.

Foto: Pixbay

Nakon njih, dodaje, slijede iscjeljujući razgovori. Rođeni smo, kaže, da trebamo jedni druge i da imamo nekoliko nezamjenjivih ljudi oko nas. Prihvaćanje potrebe za emocionalnim vezama nije znak slabosti nego zrelosti i snage.

- Odnosi mogu preživjeti čak i ako su partneri jako različiti. Jedna stvar koju ljubav ne može preživjeti je emocionalna nepovezanost. Svađe, samo ako su zdrave i konstruktivne, često su manje opasne za vašu ljubav nego udaljenost - kaže.

Couple talking in bed O ČEMU PREGOVARATI Sve više i više veza propada, a razlog nisu prevare ili novac...

Savršenog ljubavnika nema, no naš ljubavnik ni ne želi savršenu izvedbu. On ili ona trebaju našu emocionalnu prisutnost. Zato trebate ostati otvoreni i prisutni, kakve god oluje trenutačno prolazite.

- Duboko udahnete i poslušajte svoje emocije. Neka vam one kažu što vam je potrebno. Zatim recite svom partneru koliko vam je poseban, čak toliko da želite riskirati i reći im što vam je najpotrebnije - zaključuje.

NAJVIŠE SI ODGOVARAJU U KREVETU: Ovi horoskopski znakovi su najbolji parovi

Komentari (22)
  • Da ga bem koji je savrsen! Bitno da su oba 2 strane zadovoljne i sve 5.😉😊

    7. 5. 2019,   22:54
  • Bez emocionalne povezanosti, nema pravih ljubavnika.

    9. 5. 2019,   22:47
  • Ženama je potreban ljubavnik sa debelim novčanikom, a pored njega savršenog će lako naći.

    8. 5. 2019,   08:29