Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mnogi misle da jesu, no ovo su 3 najpametnija znaka Zodijaka

None Foto: Dreamstime

Iako postoji više vrsta inteligencije te ona emotivna, odnosno socijalna može puno više značiti od čistog kvocijenta inteligencije, ovo su tri znaka u kojima su ljudi generalno najinteligentniji

Naravno da horoskop ne određuje nužno i inteligenciju čovjeka, brojna testiranja IQ-a mogu pružiti uvid u nekakvu generalnu inteligenciju s obzirom na prosječni rezultat za svaki znak. Inteligencija je mentalna karakteristika koja se odnosi na sposobnost učenja i prilagodbe na nove situacije, razumijevanje i korištenje apstraktnih pojmova kao i prethodnog znanja u novoj okolini.

Često je za nečiji uspjeh u životu odgovornija emotivna inteligencija od samog kvocijenta koji se mjeri na testiranjima, no s obzirom na upravo tu, mjerenu inteligenciju, ovo su tri najinteligentnija znaka:

1. Vodenjak

Pripadnici ovog znaka ekstremno su inteligenti, što objašnjava kako je među njima velik broj proslavljenih genijalaca. Odlično prolaze na testovima inteligencije, imaju talent drugačijeg i originalnog pristupa problemima te veliku mogućnost koncentracije. Što su inteligentniji, to su skloniji i emocionalnoj nestabilnosti.

2. Blizanci

Pripadnici ovog znaka vrlo su bistri, a naspram drugih znakova odlikuje ih brzina razmišljanja, kao i bistrina s kojom dolaze do rješenja problema bez pretjerane muke. Imaju odličnu sposobnost učenja i savladavanja novih stvari, ali im to koristi samo ako su sposobni posvetiti se nečemu. 

3. Jarac

Pripadnici ovog znaka posjeduju tzv. praktičnu inteligenciju koja ih tjera na više u svemu, pa tako i u znanju. Imaju zavidnu memoriju koja im omogućuje da pamte i najbanalnije stvari koje njima uvijek koriste, a odlično primjenjuju stečeno znanje te nikad ne zaboravljaju ono što su jednom savladali. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Tema: Astro

Komentari (120)
  • Blago meni,suprug jarac,djeca vodenjak i blizanci 🤣

    1. 2. 2020,   10:39
  • Nisam baš nešto pametan..Sada znam i razlog..Ipak sam VAGA..

    1. 2. 2020,   10:39
  • Dvije glave bolje misle :D

    1. 2. 2020,   11:21
Message