Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mnogi rade ovu pogrešku kada im je jako vruće pa je još gore

None Foto: Dreamstime

Umjesto da njihovom tijelu bude ugodnije kada je vani pakleno vruće, ova navika samo pogoršava stvari, a mnogi ljudi toga nisu ni svjesni - uvjereni su da si rade dobro

Velika je pogreška tijekom velikih vrućina piti hladnu vodu ili sokove pune leda jer tada tekućini treba više vremena da se raširi tijelom i hidratizira ga. Zato je najidealnije tijekom ljeta piti vodu sobne temperature jer će tako tijelo najbrže od nje imati koristi. Voda je uvijek bolji izbor od sokova. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Također, iako je to možda teško zamisliti, dobro je popiti i topli čaj, ali kad je vani zrak suh, ne vlažan. Čaj će potaknuti znojenje, a time i rashlađivanje tijela. Imajte na umu da se znojenjem gubi tekućina iz tijela pa ju svakako treba nadoknaditi.

Sporty blonde standing on the beach with towel | Autor: Wavebreak Media LTD Foto: Wavebreak Media LTD

Liječnici kažu kako treba izbjegavati alkohol jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i smanjiti doživljaje s kavom. Gdje god bili, uvijek kraj sebe imajte bočicu vode i svako malo popijte po nekoliko gutljaja. Budete li to prakticirali svaki dan tijelo će vam imati dovoljno tekućine i lakše ćete podnositi vrućinu.

Još neke prednosti vode sobne temperature za tijelo

Dobro ju je popiti ujutro na prazan želudac. To će pomoći lakšem pražnjenju crijeva i čišćenju organizma od toksina. Često se preporučuje to prakticirati ako želite smršavjeti jer potiče rad metabolizma.

Također, čišćenjem otrova iz tijela koža će sporije stariti, a cirkulacija u tijelu bit će bolja.

Komentari (74)
  • Znam,ali ne paše mi ništa ako nije hladno...

    10. 6. 2017,   08:28
  • "Liječnici kažu kako treba izbjegavati alkohol jer on dodatno isušuje organizam" a zato sam ja stalno žeden, što ga više pijem(gemištek) sve sam više žednejši!

    10. 6. 2017,   09:06
  • Gospodo...da se drzim,o svega sto lijecnici i ostala propaganda istraziva ,vjerovatno bi zavrsili odavno ili na mirogoju, ili na drvetu ,ki majmuni..vratili se pod evoluciju.. 🦂svatko svoje zna, svog Tela gospodar

    10. 6. 2017,   09:49