Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Modni sklad: Stilom pokaži tko je tvoj par ovog Valentinova

Parovi često dijele ljubav i prema istom stilu pa se usklađuju. Koja god strana vodila riječ, u paru izgledaju još sjajnije, a s godinama pojedinačni polako postaje zajednički stil odijevanja...

Na Valentinovo darujemo voljene simboličnim poklonima. U nekim je kulturama čak običaj da mladići djevojci poklone odjeću, a prihvaćanjem poklona ona ga prihvaća i kao budućeg muža.

KARLA PRIMORAC PETRUŠIĆ I TOMISLAV PETRUŠIĆ, Ekonomistica i dizajnerica interijera i ekonomist 

"Ovo je naše casual izdanje, odjeveni za ručak nakon pola i toplo zabundani."

Karla nosi kapu domaćeg brenda B.concept4you, kaput H&M, torbu Chloe i tenisice Gucci.

Foto: Goran Čižmešija

Valentinovo se slavi kao Dan zaljubljenih u spomen na svetog Valentina, rimskog svećenika i biskupa iz 3. stoljeća. Iako se smatra da je Valentinovo još jedan od običaja preuzetih iz američke kulture, njegova proslava bilježi se od 14. stoljeća u Engleskoj, u doba mračnog srednjeg vijeka, kad je slobodna ljubav bila zabranjena, a brakovi dogovoreni.

ANTONELA BULJANOVIĆ & DAMJAN VUČINA, Studentica stomatologije i student FER-a

“Nakon duljeg perioda učenja u pidžamama vrijeme je da se i mi malo dotjeramo.”

Antonela nosi džemper i traperice Zara, a kaput Reserved. Damjan nosi kaput i traperice Zara, a tenisice su Nike.

Foto: Goran Čižmešija

Legenda kaže da je Valentin potajno vjenčao vojnike, unatoč tome što je rimski car Klaudije to zabranio, smatrajući da se mladići zbog ljubavi neće u potpunosti posvetiti njegovim ratovima, nego će radije sačuvati život za obitelj.

ANDREJA ZRILIĆ & DINO MARTINOVIĆ, digital marketing manager & brand manager

“Obično sam ja u crnom ili bijelom, a Dino je u bojama. Ovaj put smo se slučajno zamijenili. Idem iz teretane pa smo se našli da obavimo šoping na tržnici i popijemo kavu.“

Andreja nosi kaput Mango i trenirku Missguided, a Dino Zaru. 

Foto: Goran Čižmešija

Zbog buntovništva i neposlušnosti caru Valentin je pogubljen 14. veljače odrubljivanjem glave, zbog čega je djelomično i nastala izreka “izgubiti glavu zbog ljubavi”. Kasnije je Valentin proglašen svecem, a na dan njegove tragične smrti slavimo ljubav. Ljubavni parovi najčešće dijele ljubav i prema istome modnom ukusu i detaljima.

BERNARDA ČULINA & DOMINIK KOTARSKI, studentica & nogometaš

“Navika nam je vikendom otići u šetnju i na ručak. Dogovaramo se da se uskladimo. Odlučili smo se za svjetlije kombinacije da razvedrimo dan.”

Bernarda nosi jaknu Zara, košulju Michael Kors, hlače Mango i čizme Mass, a Dominik kaput Massimo Dutti i ostalo iz Zare.

Foto: Goran Čižmešija

Stilska usklađenost je ponekad stvar dogovora, a među dugoročnim parovima i slučajnost koja se razvije s vremenom. Ostaje nepoznanica koja strana u vezi vodi glavnu riječ po pitanju izgleda, ali u svakom slučaju, u paru izgledaju još sjajnije.

SARA & PETAR, magistri farmacije

“Sredili smo se poslovno za stručni skup.”

Sara nosi šešir Stradivarius, vintage kaput, traperice H&M, torbu Prada i čizme Louis Vuitton. Petar nosi kaput Burberry, hlače Zara, torbu Mulberry i cipele Bally. 

Foto: Goran Čižmešija

Komentari (14)
  • Svi tako originalni mastoviti, nimalo trendovski nego bas svoji. Isusek Isusek kako dobro i lijepo. Ne.

    14. 2. 2018,   19:21
  • klonovi odnosno klaunovi napadaju...

    14. 2. 2018,   21:01
  • Prestrašno nešto što ti muškarci imaju na sebe...Ako se to uopće može nazvati muškarcima :)) Ja tu zapravo ne vidim muškarce...Haha...Gledam i ne vjerujem...Jedino ovaj na trećoj slici,čizme i brada ukazuju da bi se moglo raditi o muškarcu :))) Ful "tetkasta",feminizirana obleka na svima...I ne samo to već se nema stila,nema ukusa u pogledu iste...Žene ko žene tu,njima nije za prigovoriti,one mogu što god hoće navući na sebe,eksperimentirati sa svim i svačim,ali ta "muška" strana....Ja takav,s tim imiđom ne bih izlazio u javnost..Haha..

    14. 2. 2018,   21:47