Obavijesti

Lifestyle

Komentari 48

Moje ime je Bond, tajni agent James Bond i alkoholičar sam

Moje ime je Bond, tajni agent James Bond i alkoholičar sam

Rekordni broj popijenih martinija je bio u avionu u filmu 'Quantum of Solace' iz 2008. godine kada je lik, kojeg glumi Daniel Craig, popio 24 čaše alkohola, što ga bi u stvarnosti dovelo do trovanja

VIDEO

James Bond je 'teški' alkoholičar i MI6 mu je trebao pružiti stručnu pomoć, pokazalo je nedavno provedeno istraživanje. 

Istraživači na Sveučilištu Otago na Novom Zelandu analizirali su dvadeset i četiri Bondova filma i zaključili da je tajni agent opsjednut martinijem zapravo 'kronični' alkoholičar, izvjestio je britanski Telegraph.

- Postoji jak i dosljedan dokaz da James Bond ima kronični i ozbiljni problem s konzumacijom alkohola - napisali su.

Analiza, objavljena u Medical Journal of Australia, pokazala je da Bond u filmovima popio alkoholno piće 109 puta, ili u prosjeku 4,5 puta u svakom filmu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegov rekordni broj popijenih martinija je bio u avionu u filmu 'Quantum of Solace' iz 2008. godine kada je lik, kojeg glumi Daniel Craig, popio 24 čaše alkohola, što bi ga u stvarnosti dovelo u životnu opasnost zbog potencijalno smrtonosne količine alkohola u krvi, napisali su istraživači.

Otkrili su da alkohol utječe i na Bondovo riskantno ponašanje - pa su nabrojali mnogobrojne tučnjave, vožnju super-brzih auta pod utjecajem alkohola i ekstremne fizičke napore.

Nakon 10 godina 'istraživanja' pronašao je lijek za mamurluk
Nakon 10 godina 'istraživanja' pronašao je lijek za mamurluk

Bond, kako je prikazan u filmovima, spada u najmanje šest, moguće i devet, od 11 kategorija za spoznavanje kroničnog alkoholičara. To znači da poznati filmski agent zapravo ima ozbiljan problem s alkoholom. 

Istraživanje je također kritiziralo njegovog poslodavca, MI6, sugerirajući kako bi se u filmovima trebali ponašati 'odgovorno' prema svojem zaposleniku, što se nikad nije dogodilo. 

Allmoviephoto

- Uprava MI6 mora redefinirati Bondov posao kako bi mu se smanjila razina stresa - navodi se u istraživanju.

- Kako bi mu olkašali posao, trebali su mu dati veću podršku na terenu kako ne bi sve obveze pale na njega - dodaju u izvješću.

Vodeći autor, profesor Nick Wilson, na Odsjeku za javno zdravstvo Sveučilišta Otago, rekao je da bi se u pravom životu nekome poput Bonda trebalo savjetovati da potraži stručnu pomoć te da bi mu trebao u tome pomoći i poslodavac. 

- Za početak, M više ne bi trebao nuditi Bonda alkoholom na radnom mjestu - dodao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam
ZA BRŽI GUBITAK KILOGRAMA

Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam

Osim što doprinosi gubitku viška kilograma, ova mješavina kavi daje odličnu aromu. Priprema je vrlo jednostavna. Donosimo vam i recept za dodatak kavi koji će vas napuniti energijom