Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Monika Sablić najavila modnu kampanju u dalmatinskom stilu

None Foto: Mario Strmotić 5

Prava dalmatinska priča koja ženu prikazuje u njezinom punom sjaju, istovremeno ranjivu i snažnu, snimljena je na autentičnoj splitskoj lokaciji u Palači Judita

Najdugovječniji modni događaj Cro A Porter duality predstavlja Providencu, modnu kampanju prošlogodišnje debitantice, Monike Sablić. Dizajnerica koja je već prvom kolekcijom osvojila kritiku i publiku, hrabro i dosljedno slijedi svoje snove i modnu viziju, te stvara novu kolekciju za proljeće/ljeto 2012.inspiriranu glazbom albuma grupe Madre Badessa, mediteranskim ugođajem i dalmatinskim temperamentom. 

Upravo u dalmatinskoj glazbi Monika je osjetila iskrenu žensku emociju. U središtu modnog istraživanja našla se prava dalmatinska žena, istovremeno ranjiva i snažna, ženstvena i "dišpetna". Ona je prava vesela romantična duša, jednostavna, a opet izrazito ženstvena, a na najbolji ju je način utjelovila manekenka Iris Rajčić.

Kolekcijom dominiraju lepršavi krojevi koji prate liniju tijela naglašavajući prikriveni seksepil. Haljina je bila i ostala ženino skriveno oružje u zavođenju. Tipične ljetne boje, bijela, zlatna, bež te tragovi žute prožete su kolekcijom. Romantični duh kolekcije postignut je biranim materijalima poput svile, organdi, krepa, čipke i brokata. 

Prava dalmatinska modna priča snimljena je na autentičnoj splitskoj lokaciji u Palači Judita te time postignuta bezvremenska teza stila – moda je prolazna – stil je vječan.

Devetnaesti po redu Cro A Porter održat će se od 21. do 24. ožujka 2012., a revija Monike Sablić na rasporedu je trećeg dana, 23. ožujka u prostoru Westgate Shopping City.

Komentari (5)
  • prvi put čujem za Moniku Sablić, Bože o kome sve nećete pisati...

    16. 3. 2012,   21:48
  • Dobro se drži . Monika je još uvijek lijepa žena.

    17. 3. 2012,   01:57
  • ova na slikama više baca na skandinavske nego na dalmatinske žene..tako da to šta je htjela postići je fulala skroz

    18. 3. 2012,   07:47