Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

More knjiga u parku Zrinjevac posjetilo je čak 150 tisuća ljudi

None Foto: Petar Santini 5

Ovoga vikenda završilo je i peto po redu izdanje kulturno-zabavne manifestacije More knjiga koje je pokrenuto s ciljem promocije knjiga i poticanja čitanja kod odraslih i djece

Ovogodišnje More knjiga posjetilo je više od 150 tisuća i time je park Zrinjevac uspio postati omiljena gradska destinacija. 

Manifestacija je bila bogata događanjima poput književnih susreta, Art evenata, filmova na otvorenom, glazbenih večeri te je imala više od 300 besplatnih knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku. A bile su na raspolaganju svim posjetiteljima u protekla dva tjedna.

Posebno iznenađenje ove manifestacije svakako je bio izlazak novog romana popularnog pisca Georgea R. R. Martina Vatra i krv, kojeg su jedva dočekale i brojne slavne osobe. 

BOL PRETVARA U SREĆU Ribafish na Rokovoj omiljenoj plaži: Umjesto plakanja, plivam

Jedinstveni spoj knjiga i vrhunski uređenog parka ostavio je bez daha sve posjetitelje Zrinjevca. Za predivnu scenografiju ovogodišnjeg izdanja Mora knjiga odogovoran je svjetski poznati umjetnik Mario Miše. Čarobne instalacije lebdećih meduza park Zrinjevac pretvorile su u najpopularniju destinaciju za sve ljubitelje dobre fotografije i društvenih mreža. Goleme bijele meduze bile su ujedno i tema petog izdanja Mora knjiga.

Foto: Petar Santini

- Ovogodišnji program manifestacije predstavljao je spoj filma, glazbe i umjetnosti i drago nam je što smo u ova dva tjedna uspjeli ovako velikom broju posjetitelja, osim dobrobiti i užitka čitanja, približiti i ostale umjetnosti - izjavila je kreativna direktorica Mora knjiga Ana Marija Žužul te je naglasila kako je glavni cilj Mora knjiga bio na inovativan način potaknuti ljude na čitanje.

KULINARSKI TRIKOVI Kuhajte kao profesionalac: Top devet savjeta američkog chefa

Osim novih naslova koji su predstavljeni na Zrinjevcu, posjetitelji Mora knjiga mogli su uživati i u ostalim zanimljivostima, primjerice,  Lumen Art eventu, filmskim projekcijama na otvorenom, glazbenim druženjima pod zvijezdama uz Music&Books x DJ Hrwoe te 'intergalaktički jazz' by Harry Gustavson trio.

Foto: Promo

U sklopu manifestacije More knjiga održane su i radionice „Čitaj mi“ u sklopu nacionalne kampanje za promicanje čitanja djeci od najranije dobi, a sve s ciljem da se razvije ljubav prema čitanju i kod najmlađih. 

Ovogodišnje More knjiga bila je idealna prilika za osvježiti se u najljepšem zagrebačkom parku u srcu ljetne sezone.

Komentari (1)
  • Zelimo da druge godine traje jos duze!

    18. 7. 2019,   14:06