Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Može li se iz usputnog seksa razviti stabilna ljubavna veza?

None Foto: Allmoviephoto.com

Oni koji se drže nametnutih i popularnih pravila propuštaju dobre prilike i zanemaruju intuiciju, praveći se nedostupnima i smatrajući seks sabotažom veze

Usputni seks može postati mnogo značajniji i lakše se pretvoriti u stabilnu vezu nego onaj isplanirani, otkrila je nedavna studija Sveučilišta Iowa. Tako je danas veći broj veza nastao iz seksa koji se na početku smatrao isključivo seksualnim i nimalo romantičnim. Većina priručnika za pronalazak pravog partnera i ljubavnih terapeuta zabranjuju seks na prvom spoju te ističu da je to najveća greška jer upropaštava priliku za dublji odnos. No s time se ne slaže dr.sc. Bethany Marshall, autorica djela "Kršenje pravila: Treba li raditi na vezi ili odustati".

Prema njenom mišljenju, muškarci i žene koji se doslovno drže nametnutih i popularnih pravila hodanja griješe i propuštaju dobre prilike u ljubavi. Tako se sve više od ljubljenja na prvom spoju smatra nepriličnim i "lakim", dok za upuštanje u seks mora proći barem tri uspješna izlaska.

- Igranje po zadanim pravilima odvlači pozornost i zbog toga zanemarujemo intuiciju i sve ono što smo naučili iz iskustva - Tvrdi Marshall.

5 zastarjelih pravila o početku "dejtanja" prema Bethany Marshall

1. Ne žuri sa seksom, obavezno je prvo tri puta izaći na spoj

2. Muškarci trebaju pristupati prvi

3. Na prvom spoju dozvoljeno je samo ljubljenje

4. Žena ne treba zvati njega i što više može izbjegavati njegove pozive kako bi postao zainteresiran

5. Od jednog do drugog zajedničkog izlaska na početku treba proći oko tjedan dana

Komentari (11)
  • Ova navedena pravila vrijede samo ako se radi o tinejdžerima, što su ljudi stariji sve češće seks pada na prvom spoju jer fakat nema vremena za gubljenje.. čemu...? Ionako je ultimativni cilj i svrha svega toga produžiti vrstu... Ili barem što više puta pokušavati i ponavljati radnju ;)

    18. 10. 2011,   13:28
  • Ovo je Balkan, sva istraživanja ovdje ne vrijede i padaju u vodu:) A i slađe je kad koka ipak optrči krug oko kokošinjca.

    18. 10. 2011,   15:28
  • praviti se nedostupnim da bi izazvao kod mene interes je totalka kontraproduktivno jer ja naprotiv izgubim interes, i to jednom zauvijek. što se tiče intuicije slažem se da ju treba slušati, a što se pravila tiče postoji jedno jedino pravilo, a to je da pravila -. nema !!

    18. 10. 2011,   23:51