Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Možete li zamisliti koliko je 10 cm proširenja vrata maternice?

Pjevačica iz Detroita Steffanie Christi'an je nedavno objavila fotografiju na kojoj je vizualno objašnjeno koliko je to 10 cm proširenja vrata maternice koje doktori i sestre čekaju prije nego što rodilja počne tiskati...

Uz sve vidljive promjene, trudnicama se događa još jedna izrazito bitna 'modifikacija' tijela, zahvaljujući kojoj beba dolazi na svijet - širi se vrat maternice i to za punih 10 centimetra. Rijetki si zapravo mogu zamisliti koliko je to...

Nedavno se na Internetu pojavila fotografija na kojoj je prikazana usporedba prošrenja od 1 do 10 centimetara te je ubrzo postala viralna. Na njoj se točno vidi koliko je točno to proširenje, pružajući ljudima bolji uvid u to što se s tijelom događa netom prije poroda.

This is what 10cm of dilation looks like. This is why we deserve all the things.

Posted by Steffanie Christi'an on Tuesday, April 9, 2019

Slika prikazuje drvenu dasku s deset izrezanih krugova. Svaki je numeriran, jedan do deset, što pokazuje koliko je centimetara u promjeru.

Deseti krug, koji je širok 10 centimetara, prilično je velik, a iza njega se vidi bebina glava.

Deset centimetara je proširenje ženskog vrata maternice prije nego što je liječnici i sestre počnu poticati da počne tiskati.

Foto: themoviedb.org

Vrat maternice je na samom vrhu vagine, nekoliko centimetara unutar žene, i razdvaja vaginu od maternice, gdje je beba.

Nadalje, 10 centimetara je početni promjer kad žena treba početi tiskati, ali ne i konačno proširenje. Vrat maternice se može nastaviti širiti kako bi se prilagodio veličini glave novorođenčeta, koja bi mogla biti i nešto veća.

Fotografiju je podijelila Steffanie Christi'an, pjevačica iz Detroita u SAD-u i uz nju je napisala da ovako izgleda proširenje od 10 centimetara te da je to razlog zašto žene zaslužuju baš sve. U deset dana njezin post je podijeljen 170 tisuća puta i ima oko 360 komentara.

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi 

Komentari (12)
  • Tocno sam, prekrasan osjećaj kad, se, pred, tobom stvori mala strucica

    23. 4. 2019,   09:20
  • Ne kužim koji je smisao ovog teksta?? 10 cm je 100 mm! Ili što !mislite da ne znamo koliko je to ?

    23. 4. 2019,   11:06
  • Bio sa suprugom na porodu jucer,nakon kise prolivenih suza i milijardu emocija rekao sam joj svaka cast i da sam ponosan na nju,upravo zbog toga,lavica moja

    23. 4. 2019,   11:05