Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Mršavite, a da to ni sami ne znate sitnim ustupcima!

Mršavite, a da to ni sami ne znate sitnim ustupcima!
1

Smršavjeti se može na vrlo bezbolan način, samo sitnim promjenama navika. Osim toga, tako ćete biti puno sretniji, neopterećeniji i mršaviji

VIDEO

Male stvari mogu neprimjetno debljati, a promijenite li ih, bezbolno možete izgubiti do dva kilograma na mjesec. Primjerice, pijete li kavu s dva šećera, počnite piti samo s jednim. Već nakon trećeg dana naviknut ćete se na okus, a učinak će se ubrzo vidjeti. Dodate li joj, pak, i nemasno mlijeko, kilogrami će se vidljivo topiti. Pečete li meso na roštilju, umjesto da ga pržite, smanjit ćete po obroku 200 kalorija. Stručnjaci ističu da je vrlo bitno osjećati se dobro u svojoj koži jer su najnovija istraživanja pokazala kako je osjećaj debljine gori nego sama pretilost.Ljudi koji misle da moraju smršavjeti malo, boljeg su i mentalnog i fizičkog zdravlja, dok oni koji vjeruju da trebaju skinuti deset do petnaest kilograma češće su tjeskobni i depresivni. Zato stručnjaci savjetuju da krenete polako i ne odustajete ako nema senzacionalnih rezultata. Zadajte si cilj da smršavite kilogram ili dva u mjesec dana, a potom opet tako. Bit ćete neopterećeni i sretniji te time i puno bliže svome cilju.

SITNICE KOJE SKIDAJU KILE
1. Prestanete li piti gazirana pića, u 30 dana možete izgubiti kilogram. Samo 2 dcl gaziranog soka ima od 150 do 170 kalorija, a nema nutritivne vrijednosti. Zamijenite ih vodom ili čistim voćnim sokom.
2. Volite li miješati okuse, poput maslaca na kruhu s tunom, nema potrebe da ga se odričete. Samo izaberite maslac s malo masnoća. To se odnosi i na nemasno mlijeko, majonezu i sladoled. Imaju isti okus, ali jako malo masnoća i kalorija, a dugoročno su zdraviji.
3. Jedete li često vani, vjerojatno ćete se udebljati jer su restoranske porcije velike. Kako biste to izbjegli, jednostavno naručite porcije za djecu. Uz manji i pun tanjur ćete se najesti, ali i smanjiti kilograme.
4. Proljeće je već na vratima, pa umjesto izležavanja pred televizorom sjednite na bicikl i uživajte u svježem zraku. Za 20 minuta pedaliranja izgubit ćete 200 kalorija. To je malo vremena, ali puno znači za vašu liniju i zdravlje. Isto kalorija ćete potrošiti i na sobnom biciklu.
5. Grickalice poput čipsa imaju 60 kalorija više od kokica i 10 puta više masnoća. Počnete li jesti samo kokice, u mjesec dana možete izgubiti pola kilograma. Isto se odnosi i na muessle. Izaberite one bez šećera, dodajte nemasno mlijeko i pola kilograma će nestati.

UBRZAJTE METABOLIZAM
1. JEDITE MANJE OBROKE - Uzimanjem pet-šest manjih obroka na dan izbjeći ćete “napade” gladi te onemogućiti prejedanje kao posljedicu neredovitih obroka tijekom dana.
2. IZBJEGAVAJTE ALKOHOL - Pokušajte ograničiti unos alkohola. Alkohol, posebice žestoka pića i pivo, opskrbljuje tijelo nepotrebnim kalorijama i usporava metabolizam.
3. NE PRESKAČITE DORUČAK - Doručak, bez obzira na njegovu količinu ili izbor namirnica, probudit će metabolizam i omogućiti mu rani početak te sagorijevanje većeg broja kalorija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru