Obavijesti

Lifestyle

Komentari 39

Mrski poslovi gotovi su za 15 min uz pravi 'alat' i dobar plan

Mrski poslovi gotovi su za 15 min uz pravi 'alat' i dobar plan
1

Svjetiljke su čišće i usisavač se lakše prazni uz ljepljivu vrpcu, a selotejpom se uklanjaju i kukci sa stropa. Limunov sok jača djelovanje svakog deterdženta

VIDEO

Za čišćenje tuš-kabine, radijatora, klima-uređaja, prašnjavog usisavača ili tostera punog mrvica teško se nalaze dobrovoljci.

No onima koji su primorani zavrnuti rukave te se uhvatiti u koštac s čišćenjem mogu im “pomoći” selotejp i limun. Kad na red dođe pražnjenje spremnika usisavača ili mijenjanje vrećice, najprije ga uključite da radi “u prazno” 30 sekundi kako bi uvukao svu nečistoću te ga potom isključite. 

Ako imate vrećice za jednokratnu uporabu, prije no što je izvadite, otvor zalijepite ljepljivom trakom. To će spriječiti erupciju oblaka prašine iz vrećice. Ako imate usisavač s platnenom vrećicom ili spremnikom, čistite ga vani. Vrećicu ili spremnik stavite u vreću za smeće, istresite iz njih prašinu te ih operite vrućom vodom i ostavite da se osuše na zraku. Ne čekajte da spremnik bude pun jer čim je napunjen više od polovice, snaga mu slabi. Usisavač je potrebno čistiti da ne biste izbacivali više štetnih stvari no što ih usisavate. 

Selotejpom ćete brzo ukloniti i kukce koji se ljeti gomilaju na svjetiljkama i stropu. Okrenite ljepljivu stranu s vanjske strane role i prijeđite kao valjkom preko kukaca.

Savjeti za čišćenje tostera

Potrebno vrijeme: 10 minuta

Važnost: Ne očistite li toster, zaostale mrvice kruha širit će neugodan miris zagorjele hrane.

Korak 1: Isključite toster, izvadite ladicu te istresite mrvice. Operite ladicu deterdžentom za posuđe te je obrišite krpom.

Korak 2: Okrenite toster naopako pa lagano protresite kako biste istresli sve zaostale mrvice. 

Pranje vrata tuš-kabine i pločica

Potrebno vrijeme: 15 minuta

Važnost: Ako ih redovito ne čistite, stvorit će se talog plijesni koju je, uđe li u pore, teško očistiti.

Korak 1: Poprskajte pločice jakim univerzalnim sredstvom za čišćenje te očistite tragove plijesni tvrdom četkom za ribanje.

Korak 2: Mrlje od vode i sapuna očistite sredstvom za pranje stakla ili nerazrijeđenim bijelim octom koji ste prethodno zagrijali do vrenja. Upotrijebite tkaninu od mikrofibre i meku spužvu.

Čišćenje otvora na klima-uređaju

Potrebno vrijeme: 15 minuta

Važnost: U nakupinama prašine su alergeni, stoga ju je nužno odstraniti s otvora klime. 

Korak 1: Isključite klima-uređaj, ispod njega na pod stavite novine te očistite otvore i dostupne kanale usisavačem. 

Korak 2: Pomoću odvijača skinite poklopac s otvora klime, dobro ga operite deterdžentom za pranje posuđa i mekom četkicom te ga potom isperite vrućom vodom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...