Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mrzim čišćenje! Trikovi za brzo i efikasno spremanje

Mrzim čišćenje! Trikovi za brzo i efikasno spremanje
1

Brzinsko čišćenje doma traje desetak minuta, a fokusira se na najvidljivije plohe u domu, rješava neugodne mirise i mrske bakterije u kuhinji i wc-u

VIDEO

Začarani krug brisanja prašine, usisavanja te čišćenja kupaonice ne možete izbjeći, ali ga možete ubrzati i tako olakšati. Za početak, fokusirajte se na područja na kojima se bakterije najviše sakupljaju - umivaonik, sudoper, radna ploha kuhinje i rukohvat hladnjaka. Našpricajte sredstvom za čišćenje i krenite od jednog do drugog. Sve je gotovo za najviše deset minuta, a ponavljate li to svaki drugi dan, trebat će vam i manje. Pripazite samo da površine dobro isperete od sredstva za čišćenje.
Dolaze li vam gosti i trebate nabrzinu urediti dom, koncentrirajte se na točke koje će se vjerojatno vidjeti - kuhinjsku radnu plohu, pod dnevnog boravka i zrcala. Prebrišite ih, iznesite smeće, protresite jastučiće, stavite čist stolnjak ili ukras na stol. Dom će odmah djelovati svježije i čistije. Neugodnih mirisa u dnevnom boravku riješit ćete se pošpricate li sjedeću garnituru osvježivačem za tkanine. Tepih pospite sodom bikarbonom, ostavite kratko i usisajte.

SVAKI KORAK SE BROJI
Uvijek čistite s vrha prema dnu i s kraja prema sredini, da se prašina ne bi nakupljala na već prebrisanoj površini. Krenite od jednog zida u smjeru kazaljke na satu. Prije usisavanja pobrišite svu prašinu.

SOBA NA DAN ZA LAKŠE ČIŠĆENJE
Svaki dan očistite jednu sobu. Tako se posao neće nakupiti za subotu nego ćete uživati u zasluženom vikendu. Pregledajte strop, zidove i pod kao da ih prvi put vidite. Očistite paučinu i prašinu iza sofe.

"BEZPRAŠINSKO" STANJE DOMA
Prašina neće letjeti okolo našpricate li krpicu sredstvom za poliranje/čišćenje namještaja. Stolove i police nastojte uvijek održavati urednima. Sklonite sve nepotrebne predmete (čaše, novine...) i ne pretjerujte s obiteljskim slikama.

SITNI PREDMETI IZA STAKLENIH VRATA
CD-ove, DVD-ove i ukrasne kipiće čuvajte u staklenim prozirnim policama kako biste izbjegli nakupljanje prašine na njima. Stvarčice koje želite zadržati a koje stvaraju nered čuvajte u pletenim kutijama.

NAŠPRICAJTE I PUSTITE SREDSTVO DA SAMO ČISTI
Na tvrđe mrlje (štednjak, pećnica) nanesite sredstvo za čišćenje. Ostavite pa krenite čistiti drvene plohe. Našpricajte i pobrišite. Ta sredstva se brzo stvrdnjavaju, pa ih treba prve očistiti. Vratite se na štednjak.

BIJELI OCAT UKLANJA NEŽELJENE MIRISE
Miriše li kuhinja po ribi ili soba po znoju, stavite na sat vremena zdjelu s bijelim octom u prostoriju. Ocat će upiti sve mirise, a njegov se miris nakon iznošenja neće zadržati. Kratko provjetrite prostoriju i izbacite smeće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise