Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Mudra rješenja za rascvjetale četkice, preslikane maskare...

Mudra rješenja za rascvjetale četkice, preslikane maskare...
1

Ukoliko vam je korektor nakon nanošenja previše vidljiv, znači da je premastan i koža ga teško upija. Zato izaberite lagane, prozračne i tekuće korektore za upijanje

VIDEO

Ako vam je četkica za rumenilo već nakon nekoliko mjeseci uništena, vjerojatno je niste čistili dovoljno često. Ukoliko je previše kozmetičkih proizvoda na njoj, to će sigurno uništiti njena vlakna, tvrdi vizažistica Fiona Stiles. 

Kistove perite barem jednom na mjesec šamponom za djecu koji uklanja sva ulja i nečistoće. Osim pranja, bitan je i način na koji se suše. Nakon što ste ih isprali stavite ih na papirnati ubrus i pustite da se u potpunosti osuše. Ako ih ne osušite dovoljno, voda će uništiti vlakna, a kist će se "rascvjetati", objašnjava vizažist Jake Bailey. 

Korektor se peruta na licu

Tekući i prozračniji korektori lakše se upijaju u kožu i ne ostavljaju vidljive nakupine. Izaberite ružičastu nijansu, jer ćete tako najlakše prekriti tamne kolutove oko očiju. Ako vam se i dalje vide prijelazi ublažite ih puderom u prahu s reflektirajućim česticama, savjetuje Stiles. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon nanošenja sjajila imam bijeli rub na usnama

Ako se i vama dok nosite sjajilo stvori bijel rub, prije nanošenje usne očistite ručnikom i odstranite mrtve stanice kože, ističe Bailey. Druga alternativa je i sjajni balzam za usne, koji ostavlja isti efekt kao i sjajilo, ali ne isušuje usne. 

Iako je očistim, šminka je tu i ujutro

Ako vam se događa takav scenarij, vaš tonik za čišćenje ne djeluju, pa zato isprobajte onaj s uljima jer će očistiti svu preostalu šminku, savjetuje Bailey. 

Preslikavanje maskare

To nastaje zbog kontakta maskare s prirodnim uljima iz kože. Želite li to spriječiti, prije nanošenja maskare na kapke nanesite puder u kamenu ili sjenilo u prahu kako biste smanjili lučenje ulja. 

Mlada kosa mi zadaje brige

Kosu koja strši na sve strane najlakše ćete ukrotiti tako da čistu četkicu za zube pošpricate lakom za kosu i lagano prijeđete po vlasima koje strše. Češljajte u smjeru rasta kose i prilagodite vašoj frizuri, objašnjava frizer Adir Abergel. 

I toaletnoj torbici treba čišćenje

Na isti način na koji čistite lice, trebali bi čistiti i omote šminke, ali i toaletnu torbicu. Dok se šminkate vaši su prsti prekriveni kremama i uljima, što prenosite i na pakiranje. Pri sljedećem šminkanju bakterije s kozmetike lako mogu prijeći na vaše lice, zato proizvode nakon upotrebe dezinficirajte antibakterijskim vlažnim maramicama, napominje Stiles. 

Nakon suhog pranja, ne mogu oprati kosu

Prije nego li krenete sa šamponiranjem, na vlasište stavite nekoliko kapi šampona i umasirajte, pa tek nakon toga krenite s tuširanjem. Osim toga, suho pranje kose treba ograničiti na jedno do dva između "pravog" pranja kose, inače će vam se u kosi nakupiti puder u prahu i ulja koja ćete teško isprati, ističe stilistica Kattia Solano. 

Nakon depilacije pojavljuje se crvenilo

Ako se nakon depilacije dlačica iznad gornje usne pojavi crvenilo, tijelo zapravo reagira na sastojak iz voska, ističe dr. Wu. Crvenilo tretirajte kremama koje sadrže hidrokortizon jer umiruje kožu, a vosak zamijenite šećernom pastom jer je puno blaža i ne izaziva iritaciju. 

Crvenilo oko nosa

Crvenilo i ljuštenje kože oko nosa posljedica je korištenja krivih preparata za njegu. Proizvodi bogati uljima začepljuju pore i izazivaju crvenilo i ljuštenje. Umjesto toga, izaberite kremu bez ulja i alkohola koja će smiriti nadraženo područje, napominje dr. Wu.

Smeta mi teški miris laka za kosu

Neki lakovi imaju težak miris kako bi zamaskirali miris alkohola, ističe Paul Labrecque. Umjesto aerosolnih raspršivača koristite pumpice jer izbacuju manje tekućine, inače štetne za okoliš.  

Losion za samotamnjenje ostaje na plahtama

Probajte kožu losionom za samotamnjenje namazati što ranije, po mogućnosti ujutro, da se stigne u potpunosti upiti. Prije spavanja se obavezno otuširajte kako bi isprali ostatke losiona, preporučuje Fiona Stiles. Ako ste se namazali kasnije u danu, nakon što se losion upio u kožu, tijelo premažite puderom u prahu. Na taj ćete način spriječiti razmazivanje, a boja će ostati ista. 

Pucanje noktiju

Nokte oblikujte tako da rašpicom prelazite uvijek u istom smjeru, a nikad u oba jer će početi pucati. Najbolje rašpice su one mekane od kartona, dok metalne treba izbjegavati jer izazivaju pucanje noktiju, tvrdi manikerka Jenna Hipp. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...