Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Boljka: Muka im je nedjeljom navečer jer moraju na posao

Boljka: Muka im je nedjeljom navečer jer moraju na posao
1

Tijekom života radit ćemo oko 90.000 sati. Ako ste već sad svjesni da vam je muka od posla, pokušajte to promijeniti. Najčešći uzrok tom osjećaju su loši odnosi na poslu

VIDEO

Je li vam poznat onaj odvratni osjećaj bespomoćnosti kad znate da sutra morate na posao, raditi ono što ne želite ili čak mrzite, a morate? Ako se tako osjećate, niste jedini. Novo LinkedIn-ovo istraživanje otkrilo je da više od 90 posto milenijalaca i generacije Z pati od tog osjećaja nedjeljom navečer. 

Riječ je zapravo o vrsti anksioznosti zbog novog radnog ili školskog tjedna. Dobra stvar je što to ne mora trajati cijeli život. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trikovi za sreću: Mazite ljubimca, jedite čokoladu... 01:35

Svatko od nas je stvoren da ima jedinstvenu ulogu i radi nešto što je važno. Ako mi to ne radimo, anksiznost raste, piše stručnjak za karijere Ken Coleman za Business Insider. 

Što uzrokuje nedjeljnu tjeskobu?

1. Niste strastveni oko svog posla.
2. Radite u toksičnom okruženju.
3. Pretrpani ste poslom.
4. Osjećate se potcijenjeno od strane šefova ili kolega.
5. Dosadno vam je na poslu.

Jedan ili kombinacija faktora najčešće su uzrok tog lošeg nedjeljnog osjećaja. Razlozi su i više nego dobri da to osjećate, ali to ne mora biti tako ostatak vašeg života. 

Kako to promijeniti? 

Shvatite nedjeljnu tjeskobu kao kroničnu bolest. Željet ćete popiti lijek kako bi vam bilo bolje. No kada to učinite i otupite simptome radi trenutnog olakšanja, s vremenom ćete postati sve imuniji na lijek. Na kraju ćete se ponovno suočiti s boli. 

Ne gubite vrijeme na nešto što vam neće pomoći. Nemojte živjeti u mukama. Potrudite se i pronađite trajno rješenje, savjetuje Coleman. 

Za početak, promijenite svoje stanje uma. 

Iako vam je na poslu loše, pokušajte biti zahvalni što imate posao i na ostalim benefitima koje vam donosi. 

Razmislite. Možda imate dobre mentore na poslu, stekli ste dobre prijatelje, naučili važne vještine, imate plaću svaki mjesec i neke dodatne pogodnosti.

Evo kako odgovoriti na pitanje koliku plaću očekujete kod nas
Evo kako odgovoriti na pitanje koliku plaću očekujete kod nas

Nije lako tako razmišljati pogotovo ako proživljavate neku vrstu zlostavljanja na posla, ali to je jedan od načina da sebi olakšate dolazak na posao. 

Promijenite posao

Možda ta firma nije toliko loša, ali ako ste vi nesretni, znači da ne radite tamo gdje biste trebali. Tražite drugi posao. 

Povežite se s ljudima s kojima želite raditi ili koji rade u sektoru u kojemu ste vi. Radite što više na tome i polako će vam se otvarati druge mogućnosti. 

Coleman naglašava da ukoliko želite promijeniti sektor u kojemu radite da morate svo slobodno vrijeme koristiti da se povežete s ljudima i gradite odnose s njima. Jedino tako ćete moći doći do posla na kojemu želite biti, a tada će i nedjeljna tjeskoba nestati. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:40
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku