Obavijesti

Lifestyle

Komentari 58

Muška intima: Po noći se diže i do 6 puta, a orgazam traje 6 s

Muška intima: Po noći se diže i do 6 puta, a orgazam traje 6 s
1

Ako muškarci nemaju redovitu erekciju, i penis se redovito ne širi, on se smanjuje i zapravo postaje kraći. Skratiti se može i zbog dugogodišnjeg pušenja cigareta

VIDEO

1. Veličina penisa u erekciji kreće se od 10 do 15 centimetara

Muškarci kod veličine često pretjeruju, pa je znanost odlučila provjeriti onu stvarnu. Analizom više od 15.000 sudionika iz prethodnih istraživanja veličine penisa dokazano je da prosječna dužina penisa u erekciji iznosi 13 centimetara, a opseg 11 centimetara, prema Britanskom časopisu za urologiju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

Kad muškarci imaju manji ili veći od prosjeka, to i nije neka pretjerana razlika.

- Gotovo svaki čovjek ima između 10 i 15 centimetara, a oko 15 posto muškaraca ima penis duljine preko 17 centimetara - tvrdi za Michael Reitano, liječnik za muško zdravlje.

Što se tiče penisa koji nisu u erekciji, istraživanje je otkrilo da prosječna duljina iznosi devet centimetara. Liječnik Reitano tvrdi da ne postoji povezanost između toga koliko je penis velik kada je i kada nije u erekciji.

2. Muški orgazam je kratko iskustvo

Prema liječniku Reitanu, tipičan ženski orgazam traje oko 20 sekundi, što ga čini tri puta dužim od prosječnog muškog orgazma, koji traje samo šest sekundi. Isto tako muškarci nemaju tu mogućnost da imaju višestruke orgazme ili orgazme na G točkama, piše Health

3. Noćne erekcije mogu se dogoditi i do šest puta svake noći

I ne, to nije zbog seksualnih snova. Iako se ne zna točan razlog, četiri do šest noćnih erekcija koje muškarac ima svake noći može biti način na koji tijelo održava zdravlje spolnog organa.

- Ako muškarci nemaju redovitu erekciju, i penis se redovito ne širi, on se smanjuje i zapravo postaje kraći - tvrdi urologinja Natalya Lopushnyan. Muškarac s produljenom erektilnom disfunkcijom vjerojatnije će imati kraći penis nego što mu je to bio prije.

Impotence concept. Man is looking inside his boxers.

4. Pušenje može skratiti penis za centimetar

Pušenje cigareta je također i otrov za penise.

- Pušenje može utjecati na krvne žile, a to znači da može utjecati na sposobnost erekcije - kaže Reitano. S vremenom im jačina erekcije slabi, kao i veličina uda. Tako pušač može očekivati ​​da će mu penis u erekciji biti i do 2,5 centimetra kraći nego ako prestane pušiti. Jednom kad prestane, prava veličina njegovog penisa u erekciji vjerojatno će se vratiti.

5. Penis je sličan ovom ženskom organu

U ranim fazama embrionalnog razvoja klitoris se razvija iz istog tkiva kao i penis.

- Svi imamo iste dijelove, samo ovisi o tome koji hormoni u našem tijelu utječu na razvoj muškog u odnosu na ženski dio - kaže dr. Lopushnyan. Kad embrij koji će postati muškarac počne oslobađati testosteron, spolno tkivo raste i postaje penis. U nedostatku testosterona, isto tkivo ostaje malo i postaje klitoris.

- Vrh klitorisa je također vrlo sličan glavi penisa - tvrdi Lopushnyan. Vrlo je osjetljiv, i iskreno ako ga malo bolje pogledate, izgleda kao penis u manjoj verziji, a također i funkcionira na sličan način. Kada se žena uzbudi, klitoris postaje veći i napuni se krvlju isto kao i penis, naglasila je Lopushnyan.

6. Obrezani i neobrezani penis se ne razlikuju puno

Obrezani penis je onaj koji više nema prepucij, omotač od kože koji prekriva glavu penisa i kirurški se odstranjuje. Obrezivanje je uobičajeno u mnogim kulturama širom svijeta. Američka akademija za pedijatriju preporučuje da se novorođeni dječaci obrezuju jer je obrezivanje povezano s nižim postotcima spolno prenosivih bolesti i drugih infekcija. Ali sve se na kraju svodi na roditeljski izbor.

Osim izgleda, urologinja Lopushnyan tvrdi da nema velike razlike između obrezanih i neobrezanih penisa. Kad neobrezani muškarac dobije erekciju, prepucij se savija unazad i glava je izložena, tako da nećete primijetiti razliku tijekom seksa.

8 znakova za uzbunu: Ako vam to partner radi, nađite boljeg...
8 znakova za uzbunu: Ako vam to partner radi, nađite boljeg...

7. Slomljeni penis je ozbiljna stvar

Penis ne sadrži kost, ali lom penisa je moguć i vrlo je bolan. Vlaknasto tkivo napunjeno krvlju unutar erektilnog penisa može se rastrgati ako muškarac naleti na nešto previše snažno. Kad se to dogodi, sva krv i ostane ispod kože, pa vrlo brzo dobijete ogromnu modricu i puno oteklina. Slomljeni penis pocrveni, nabubri i nalikuje patlidžanu.

Poze zbog kojih može doći do loma penisa su one koje uključuju ženu na vrhu. Ako se slomljeni penis ne riješi odmah, može rezultirati trajnim oštećenjem.

8. Erekcija oslikava zdravlje muškarca

Muškarcima trebaju dvije ključne stvari za postizanje erekcije, a to su zdrave krvne žile koje vode krv u penis, i zdravi živci koji će signalizirati tim krvnim žilama da počnu pumpati krv. Bez njih, muškarac će imati erektilnu disfunkciju, što obično znači da ima problema s održavanjem erekcije ili je ne može postići.

Bolest srca, dijabetes, visoki krvni tlak i druga potencijalno opasna stanja mogu uzrokovati erektilnu disfunkciju jer utječu na krvne žile, tako da svaki čovjek koji pati od nje treba posjetiti liječnika. Također, ova bolest može biti i rezultat stresa, depresije i anksioznosti

9. Jutarnja erekcija dobar je znak

Buđenje s erekcijom je za muškarce normalna stvar.  To nema nikakve veze s uzbuđenjem, osim s biološkom činjenicom da je razina testosterona najviša ujutro. Međutim, ako muškarac prestane imati jutarnju erekciju, to bi moglo značiti da nešto nije u redu s njegovim zdravljem. Dva tjedna bez ijedne jutarnje erekcije zahtijeva posjet liječniku.

Manjak jutarnje erekcije može imati veze s razinama hormona, krvnim žilama ili mentalnim zdravljem.

- Toliko je važno da muškarci shvate da je erekcija više nego samo nešto što se događa na temelju njihove mogućnosti da budu seksualno aktivni, već da se događa zdravim pojedincima koji se brinu za svoj svaki organski sustav - objašnjava Reitano.

Razvedeni pate od erektilne disfunkcije zbog lošeg seksa
Razvedeni pate od erektilne disfunkcije zbog lošeg seksa

10. Alergija na sjeme je rijetka, ali postoji

Vrlo je neuobičajeno, ali alergija na sjeme (ili točnije, alergija na proteine ​​u sjemenu) je pravo medicinsko stanje. Znakovi kod žena koji na to upućuju su pečenje, svrbež, crvenilo i osjećaj nelagode u vagini 10 do 30 minuta nakon nezaštićenog seksa. To se može dogoditi prvi put kada imate spolni odnos, a može se razviti i godinama kasnije.

Alergija na sjeme često se pogrešno dijagnosticira kao gljivična infekcija ili spolno prenosiva bolest, prema Međunarodnom udruženju za seksualnu medicinu. Ako primjećujete ove znakove, pokušajte voditi ljubav s kondomom. Ako se simptomi ne pojave, krivac može biti sperma.

- Bez obzira na alergiju, moguće je imati djecu s muškarcem na čiju ste spermu alergični uz pomoć izvantjelesne oplodnje, kaže dr. Lopushnyan - zaključila je urologinja, piše Health.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku