Obavijesti

Lifestyle

Komentari 78

Muškarci imaju selektivni sluh, bolje pamte 'pivo' od 'šopinga'

Muškarci imaju selektivni sluh, bolje pamte 'pivo' od 'šopinga'
1

Pripadnici jačeg spola imaju medicinsko opravdanje za to što ne slušaju uvijek svoje partnerice, oni bolje pamte tzv. muške riječi od onih ženskih kao "čokolada"

VIDEO

I žene i muškarci imaju selektivni sluh, pokazala je najnovija studija objavljena u časopisu Hearing Journal. Pripadnici jačeg spola bolje pamte "muške" riječi kao "nogomet" ili "pivo", dok su ženama zvučnije "čokolada" i "šoping". 

Znanstvenici su 80 ispitanika pročitali listu "muških" i "ženskih" riječi i ustanovili da se muškarci sjećaju više tzv. muških riječi nego žene. Žene su pak bile bolje u pamćenju ženskih riječi, piše Daily Mail.  

- Žene se već godinama žele da njihovi partneri ne slušaju što im govore, no sada za to postoji i medicinsko opravdanje. Oni jednostavno imaju selektivan sluh - istaknuo je John Phillips, otorinolaringolog iz britanskog udruženja Sveučilišne bolnice Norfolk i Norwich. 

Masaža ramena povećava plodnost

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Masaža vrata i ramena u trajanju od 15 minuta povećava plodnost kod muškaraca, tvrde znanstvenici s američkog Medicinskog centra Caroline. Ona opušta mišiće, smanjuje stres i razinu kortizola te povećava proizvodnju sperme. 

Emocionalni stres može uzrokovati probleme s plodnošću što su potvrdila pokusna istraživanja, no čim bi masaža uklonila napetost u vratu i ramenima kod ispitanika je broj zdravih spermija porastao. 

Krumpiri ublažavaju sindrom iritabilnog crijeva

Krumpiri su odlični za ljude koji pate od sindroma iritabilnog crijeva. Oni pomažu kod zatvora, potvrdila je studija norveškog Sveučilišta Trondheim provedena na 400 ljudi. 

Jedenje krumpira prepolovilo je simptome zatvora i sindroma iritabilnog crijeva, a znanstvenici vjeruju da su za to "kriva" vlakna koja pružaju dulji osjećaj sitosti i potiču rad crijeva.

Sposobnost sluha biološki je marker za otkrivanje disleksije

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara