Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muškarci oprez! Žene najčešće varaju u određeni dio mjeseca

Estrogen koji najviše raste u vrijeme ovulacije negativno utječe i na pamćenje i koncentraciju, pa žene kad su im plodni dani mogu biti smušene', dekoncentrirane i zaboravljive

Nedavno je objavljeno istraživanje sa Sveučilišta Concordia koje je otkrilo da žene u određenim fazama menstrualnog ciklusa imaju probleme s pamćenjem i koncentracijom. Naime, estrogen koji najviše raste u vrijeme ovulacije negativno utječe na pamćenje i koncentraciju, pa će se neke žene možda teže koncentrirati na neke, inače rutinske radnje i poslove.

ZAPOSLENE SU U BOLNICI Slijepe žene otkrivaju rak dojke kod drugih žena, prije liječnika

Istraživanja su pokazala i da je njuh žene tijekom ovulacije najjače izražen. U toj je fazi ciklusa na vrhuncu i proizvodnja feromona, tjelesnih mirisa koji signaliziraju seksualnu želju. U plodnom razdoblju žena tako uspijeva prepoznati raznolike mirise, pa čak i selekcijom izdvojiti miris 'najpoželjnijega partnera'.

Foto: Dreamstime

Na žalost grubljeg spola, upravo će u tom razdoblju žene najčešće i prevariti partnera, i to zbog primarne potrebe da im se jajašca oplode koja se javlja tijekom ovulacije, piše Men's Health

Brže se odluče za seks

Dok plodni dani traju, treba im manje vremena da se odluče na seks, sklonije su kratkim avanturama i tad će lakše pokleknuti pred iskušenjem nego ostatak mjeseca.

Foto: 123rf

Ako su u vezi s nježnim muškarcima krhke građe, rado će na ulici pogledati one muževne i jake. Plodni dani upravljaju i njihovim snovima pa tada češće sanjaju scene seksa.

U tih nekoliko dana tijelo žene ispušta miris koji je muškarcima posebno privlačan, a kao odgovor na to razina testosterona kod njih poraste. Prolaskom ovulacije sve se mijenja. Žene su ponovno sklonije nježnijim muškarcima, manje brinu za izgled, nemaju toliku želju za seksom...

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Komentari (112)
  • Žene su najopasnije kada uz sebe imaju nesposobnog, ljenog, zapuštenog, čangrizavog ili škrtavog...ili onog koji ih zanemaruje ! Tada ne postoji određeni dio mjeseca ili vremena kada će se žene odlučiti na varanje već će se to u većini slučajeva desiti !

    14. 5. 2019,   05:28
  • Neznam zasto zene uvjek tvrde da smo mi muski ko psi, pa cekaj malo , sa kime ih onda to mi varamo - nego sa drugim zenama - sto im je uvjek najbolji izgovor za sakrit svoju prijevaru. A mi kao neznamo , jelda? Stvarno naivno razmisljanje. I ne uopce nisu komplicirane nimalo, samo trebas pazit na sitnice i detalje, kad se oni promjene i za malo - to ti je to. Samo teski naivac onda i dalje moze pusit zenske price. To se jasno rijesi - tamo su vrata, bilo mi je drago , i brisi moj broj lijepo bih molio.

    14. 5. 2019,   00:36
  • I to je široka tema...ne bih bio sa onom koja vara,jer je psihički slomljena,finansijski,emocionalno razočarana...poenta je biti sa onim zadovoljnim,pozitivnim i vara se onaj ko misli da takve ne varaju,one baš vole prevariti jer su samouverene,uspešne i imaju mogućnosti e sa takvim je gušt biti...kad se dvoje sličnih nadje,ništa sladje😃

    14. 5. 2019,   12:39