Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muškarci priznali: Radije smo s prijateljima nego sa suprugama

Prosječno muško prijateljstvo traje 19 godina i nije uvijek jednostavno - 30 posto ispitanika kaže da su imali ozbiljne svađe s prijateljima, ali su se uspjeli pomiriti

U istraživanju je sudjelovalo 1500 muškaraca, a njih čak 54 posto priznalo je da radije vrijeme provode sa svojim prijateljima nego sa svojim partnericama. Sve to vodi do nesuglasica pa je 44 posto ispitanika otkrilo da se svađaju sa ženama zbog količine vremena koje provode u društvu prijatelja.

PROVJERENO Ako ste se pitali, ovo žene prvo uoče na privlačnom muškarcu

Prosječan muškarac ima pet prijatelja koje viđa obično tri puta tjedno. Ali, mnogima to nije dovoljno pa je 27 posto ispitanika reklo da bi se voljeli s njima družiti još češće. 

Kada je humor u pitanju, i tu su prijatelji na prvom mjestu - 38 posto muškaraca izjavilo je da im je najbolji prijatelj najsmješnija osoba koju poznaju, a ne partnerica - za žene se odlučilo 20 posto momaka. Osim toga, 69 posto reklo je da su muškarci lojalniji od žena.

Foto: StockSnap.io

Ipak, žene su žene pa je 62 posto njih priznalo da bi na odmor radije otišli s partnericom nego s prijateljem, a 84 posto njih je svjesno da ih partnerice poznaju bolje od bilo koga drugog.

Prosječno muško prijateljstvo traje 19 godina i nije uvijek jednostavno - 30 posto ispitanika kaže da su se imali ozbiljne svađe s prijateljima, ali su se uspjeli pomiriti.

Unhooking a bra ČUDESNI DIO TIJELA Top 20 činjenica o bradavicama - neke od njih možda niste čuli

Ovo istraživanje objavljeno je kako bi se obilježilo izdavanje filma 'Stan & Ollie' na DVD-u, a koje govori o prijateljstvu između Laurela i Hardyja.

Na sličnu temu studija je napravljena i prije dvije godine kada su mlađi muškarci priznali da im više zadovoljstva pružaju bliska prijateljstva sa drugim muškarcima, nego romantični odnosi sa ženama. Istraživači smatraju da mlađi muškarci osjećaju kako mogu biti iskreniji s prijateljima i lakše s njima dijeliti emocije, dok u isto vrijeme znaju 'glumatati' dok su sa partnericama, prenosi Daily Mail.

PRINCU WILLIAMU MEGHAN NIJE DOVOLJNO DOBRA: 'Ono što je radio bilo je grozno' 

Komentari (38)
  • moja ekipa se druži već preko 35 godina ... od osnovne škole ... već prek 20 let se nalazimo jednom tjedno na beli u birtiji ... nekad davno na nekom sportu ... međusobno kumovi .... znali smo se i posvađati ali to se uvijek riješi i opet smo si dobri ...

    13. 6. 2019,   16:30
  • nece non stop biti s zenom ili zena s mužem mogu se druziti s frendovima nije zabranjeno..

    13. 6. 2019,   18:30
  • Prijatelji su obitelj koju biramo za sebe...

    13. 6. 2019,   17:57