Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muškarci su u braku sretniji, no žene nisu, žive lošije i kraće

None Foto: Dreamstime

Sve žene koje osjećaju pritisak da se što prije udaju i imaju djecu, ne trebaju se žuriti, jer britansko istraživanje tvrdi da su takve žene zdravije, sretnije i duže žive

- Žene koje nisu u braku i nemaju djecu najsretnija su skupina stanovništva - rekao je Paul Dolan, profesor bihevioralne znanosti na Londonskoj školi ekonomije.

- Oni u brakovima sretniji su od ostalih podgrupa društva, ali samo dok je njihov supružnik u prostoriji. Kad partnera nema, najčešće odgovaraju da su vrlo nesretne - objasnio je Dolan.

U svojoj knjizi 'Happy Ever After: Escaping the Myths of Perfect Life' iznosi rezultate ovog istraživanja u kojemu su uspoređivali razinu uživanja i nezadovoljstva među muškarcima i ženama. Anketirali su vjenčane, slobodne, razvedene i udovce, kako bi otkrili tko je od njih sretniji.

Closeup portrait of young parents kissing beautiful newborn son NISU TOLIKO ZAHTJEVNI Djeca roditelje čine sretnijima, ali tek kada se odsele iz kuće

Kod muškaraca je rezultat drugačiji i njima savjetuje brak. 

- Muškarci imaju veću korist od braka jer im on donosi "smirivanje". Manje riskiraju, više zarađuju i žive nešto dulje. S druge strane, žene trebaju to 'trpjeti', a pri tome im je životni vijek kraći nego što bi bio da se nisu udavale - objasnio je Dolan, a prenosi The Guardian.

Thinkstock I ONI IMAJU MANE Negativne strane inteligentnih: Previše razmišljaju i analiziraju

 

 

 

Komentari (79)
  • Muško sam ali moram reči da su sretnji jer imaju spremačicu, kuharicu,odgajateljicu djece i "sexualnu mašinu" koja ujedno jednako predano i savjesno radi na svom radnom mjestu, nakon kojeg ju tek čekaju prvo spomenute obveze! Gotovani koji misle da je jedino što trbaju ustat ujutro, odradit 8 sati, doč doma leč i ispružit ruku za pivu koju naravno žena donese koju popije u vremenu čekanja večere nakon koje očekuje sex i blažen sanak. Muško ako nije zadovoljan tim robovlasničkim odnosom uzima si za pravo varat ili šamarat ženu, dakle potražit "bolju robinju" i uzlužnu djelatnicu negdje drugdje! Žene su konstruktivan dio društva ičovječanstva dok muški uz sve navedeno usput siluju,ratuju i uglavnom se igraju seljačine,nadmeču se ko će biti veča seljačina. Čast iznimkama i naklon do poda istima! Da nebi bilo da sam feminist, one pak žene koje imaju tople, drage, odane muške koji ih drže kao malo vode na dlanu, e ti su smatrani od tih istih žena kao jade jadni, šonje šonjavi pa ih također varaju i na kraju ostave.

    2. 9. 2019,   18:31
  • Otiđite malo na groblja ..90% prvo muški umiru ,, tak da vam ovo ne drži vodu!!!💣😎

    2. 9. 2019,   18:20
  • mislim da nemate tocne statistike. Zene, statisticki gledano, zive duze od muskaraca. Statistcki se vise rada muske djece. O braku necu jer ovo zaista nema nikakve veze. Sarlatanstvo, a ne nekakve znanosti i statistike.

    2. 9. 2019,   18:39