Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Muškatni oraščić i sol za puno bolji okus keksa s čokoladom...

Muškatni oraščić i sol za puno bolji okus keksa s čokoladom...

Koristite li u pripremi čokoladnih kolača više vrsta čokolade, okus će biti bogatiji. Za ukusnije torte od vanilije u smjesu dodajte i malo kokosova ulja koje će naglasiti aromu kreme

VIDEO

Korištenje vage u kuhinji ubrzat će pečenje kolača, a mjerenje će uvijek biti precizno, tvrdi Stella Parks, autorica knjige “BraveTart: Iconic American Desserts”. 

- Manje vremena je potrebno da na vagi izmjerite 100 grama brašna nego da izmjerite tri šalice brašna. Minuta dulje se ne čini kao puno utrošenog vremena, ali uzmite u obzir da se kod pečenja kolača gotovo svi sastojci moraju izmjeriti, a vaga ubrzava mjerenje. Isto tako, vaga daje precizne rezultate koji su svaki put isti. Kad u receptu piše tri šalice brašna, ne zna se na koliku šalicu se misli niti treba li ta šalica biti napunjena do vrha ili ne. No kad u receptu piše 100 grama brašna, ne možete pogriješiti - objašnjava autorica. 

Malo šećera čini čuda

Smjesa mlijeka i komadića tamne čokolade dat će keksima s komadićima čokolade kremastu slatkoću, dok će prstohvat muškatnog oraščića i soli naglasiti okus takvih keksa, ističe autorica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za čokoladniji i bogatiji okus keksa s komadićima čokolade ili kremastih čokoladnih kolača u pripremi koristite nekoliko različitih vrsta čokolada. Kekse možete peći dok ne poprime zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi – kaže autorica te dodajte da ih ona preferira izvaditi iz pećnice kad su još lagano blijedi tako da ostanu mekani u sredini, a hrskavi samo po rubovima.

Osim slatkih keksića od čokolade, jedan od najukusnijih deserata postao je cheesecake, odnosno torta od sira, tvrdi autorica koja u pripremi torte zamjenjuje sirne namaze svježim sirom kako bi torti dala notu svježine. 

- Pripremanje torte može biti zahtjevno i oduzeti puno vremena, stoga tučeno slatko vrhnje pripremite dan ranije i ostavite u hladnjaku preko noći. Trik za tučeno slatko vrhnje koje može stajati preko noći je malo dodatnog šećera u pripremi. Šećer pomaže kremi da postigne stabilnost koja može držati čak osam sati. Drugi dan dodajte samo malo soli kako vrhnje ne bi bilo preslatko, a ovaj trik vaše će vrhnje pretvoriti u idealnu pratnju za sve torte i kolače – kaže.

Pripremanje slatkog vrhnja unaprijed olakšat će vam posao, a smeđi šećer zaokružit će slatkoću vašeg omiljenog deserta. Šećer stavite u pećnicu na nisku temperaturu te promiješajte svakih pola sata kako bi se ravnomjerno ispekao.

Kad vidite da je pečen, ostavite ga da se ohladi pa njime zamijenite bijeli šećer u receptima. Svojim okusom on podsjeća na lagani okus karamele, a istodobno ostaje suh, tvrdi autorica koja ga radi u velikim količinama pa ga nakon hlađenja pohrani kao običan šećer. 

Ukrašavanje torti

Bijele torte od vanilije bit će ukusnije ako im dodate malo kokosova ulja koje će naglasiti aromu maslaca i vanilije, a kremu učiniti još kremastijom te je izbijeliti. Kako ne bi bile monotone, ukrasite ih bobičastim voćem.

Preko njega možete preliti i preljev u boji te ćete dobiti potpuno novi, zaokružen izgled. Po bijelim tortama možete “crtati” i pisati pomoću kista za kolače. Odlična “tinta” je rastopljena čokolada. Poseban štih bijeloj torti dat ćete i naribate li čokoladu po njoj. 

VIDI OVO: Kylie svima pokazala svoju kolekciju torbica i pola njih su Birkinice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi