Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na Airbnb-u možete unajmiti 'Spice Bus' s tematikom 90-ih

Interijer odiše 90.-ima, kao podsjetnik na vrijeme kad su scenom vladale Spajsice. Inače, već im je prvi izdani singl "Wannabe" donio titulu fenomena, nakon što je dospio na top ljestvice 30 zemalja svijeta

Na Airbnbu (internet stranici na kojoj se posreduje između gosta i iznajmljivača) trenutno za 99 funti (840 kn), možete iznajmiti originalni 'Spice Bus', koji se 97. koristio u britanskoj mjuzikl - komediji 'Spice World' u kojoj glume popularne Spajsice, članice britanskog pop sastava 'Spice Girls' osnovanog 1994. godine.

Podsjetimo, postavu ovog ženskog benda činile su pjevačice Geri Halliwell, Victoria Beckham, Melanie Brown, Emma Bunton i Melanie Chisholm.

Foto: Airbnb

Autobus je renovirao jedan od direktora Airbnba, inače veliki fan britanskog girl benda, a interijer odiše 90-ima, vremenom kad je tih pet djevojaka glazbom i 'lookom' zaludjelo čitav svijet.

VIDEO: PRAVA ŽENA ZA POSAO Munjevitim refleksima vozačica busa spasila je život dječaku

Goste će tako u busu dočekati časopisi iz 90-ih, grickalice, tri mjesta za spavanje, disko kugle, tepih sa životinjskim uzorkom i drugi podsjetnici na to vrijeme, čak i kičasti neonski 'Girl Power' znak na zidu.

Foto: Airbnb

Postoje, naravno, i pravila kojih se treba pridržavati svaki gost ovog retro muzeja, a evo koja su:

- zabranjeni ljubimci

- zabranjeno pušenje

- maksimalno tri gosta

- dress code iz 90-ih

- 'Girl Power'

- selfiji dobrodošli

- obavezno prikazivanje spota 'Goodbye' na odlasku

Foto: Airbnb Spice Bus će se, osim kad je iznajmljen, nalaziti u londonskom u Wembley Parku, kako bi vozio Spiceice (bez Victorie Beckham) koje 27. svibnja započinju (još jednu) povratničku turneju po Velikoj Britaniji. 

- One su moja opsesija još iz djetinjstva kad sam roditelje mučila nastupima s pjesmama poput 'Baby Spice', i tjerala ih da pogledaju film 'Spice World' stotinjak puta - ispričala je za Insider Suzanna Godley iz Airbnba, koja je sudjelovala u kupnji i obnovi Spice Busa.

Objasnila je i kako je 'znala da mora biti dio projekta, od kad je od šefa čula da namjerava kupiti autobus, i da su u Airbnbu posljednjih nekoliko mjeseci naporno radili na tome da bus pretvore u muzej u skladu s njegovim nasljeđem.

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Komentiraj, znaš da želiš!