Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Na masti od slanine možete ispeći kokice ili je dodati u juhu

Na masti od slanine možete ispeći kokice ili je dodati u juhu
1

Na masti koja vam je ostala možete ispeći ne samo kokice već od nje možete napraviti i domaću majonezu, ali i dodati u kolačiće i sladoled. Čuvajte je u staklenci u hladnjaku i vadite po potrebi...

VIDEO

Ako ste za doručak ili za pripremu carbonare pekli slaninu na tavi, mast od pečenja nemojte bacati nego je iskoristite za neka druga jela. 

Pecite na masti ili dodajte u kruh

Masnoću od slanine možete koristiti umjesto maslaca dodajući ju svim jelima koje ćete prepeći. Još bolje, zamijenite s njom i do polovinu maslaca u svom omiljenom receptu za kolačiće i uživajte u kombinaciji slatko-slanih okusa. 

Pojačajte domaću juhu ili varivo

Nije bitno je li juha pileća ili goveđa, a varivo povrtno, umutite žličicu masnoće od slanine pred kraj kuhanja, i dobit ćete nikad ukusniju varijantu. 

Ispecite kokice

Umjesto maslaca ili ulja, za kokice koristite ostatak masti od slanine. U velikoj posudi rastopite 1/4 šalice masnoće od slanine i dodajte 1/4 šalice kukuruza kokičara. Na kraju možete dodati parmezan kako bi zaokružili okus. 

Dodajte mast u sladoled

Ako volite slatko-slane kombinacije, svidjet ćete vam se ovaj sladoledu od slanine. Trebate samo nekoliko žlica ohlađene, topljene masnoće pomiješane sa sladolednom bazom. Okus se posebno dobro slaže s javorovim sirupom ili trešnjama!

Premažite tople sendviče

Ako obično koristite maslac ili majonezu, probajte ih zamijeniti s masnoćom od slanine, tako da kruh premažete s obje strane. Dobit ćete prefine zapečene šnite za sendič iz snova.

Smiksajte preljev za salatu

Kombinacija masti od slanine i jabučnog octa čini jedan od odličnih preljeva za salatu, koji posebno pristaje salati od baby špinata. Prije toga je morate malo otopiti. 

Za savršeno ispečenu slaninu - treba dobra tava i malo tehnike
Za savršeno ispečenu slaninu - treba dobra tava i malo tehnike

Pojačajte pečeni krumpir ili štrukle

Fotolia

U hladnije dane, nije na odmet "napucati" se kalorijama kako biste izdržali dan. Ispecite kockice krumpira na masti uz dva-tri pečena jaja i dobili ste super doručak ili ručak. Na toj masti možete zapeći i štrukle...

Dressing za povrće

Povrće kuhano na pari traži jači okus koji joj može dati masnoća od slanine. Već žlica ili dvije napravit će ogromnu razliku i od bezukusnog obroka napraviti "cjelovit". 

Napravite majonezu

Fotolia

Preskočite kupovnu majonezu, pa kod kuće od masti napravite domaću. Umjesto maslinova ulja, uzmite mast, ali je malo rastopite, ohladite pa dodajte u jaja. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...