Obavijesti

Lifestyle

Na opekotine od sunca, suhu kožu i kosu stavite ulje kokosa

Na opekotine od sunca, suhu kožu i kosu stavite ulje kokosa
1

More i sunce isušuju kožu i kosu, a neka biljna i eterična ulja odlična su za njihovu regeneraciju. Napravite sami domaći piling koji uklanja mrtve stanice s kože...

VIDEO

Aromaterapija je dio fitoterapije, discipline koja koristi biljke i razne biljne pripravke za očuvanje zdravlja, za prevenciju i liječenje bolesti. Specifičnost aromaterapije je u tome što u tu svrhu upotrebljava posebne ekstrakte iz biljaka koji se nazivaju eterična ulja (esencijalna ulja, aromatična ulja). 

Zadnjih je godina hrvatska raširila ruke francuskoj aromaterapiji, posebnom modelu primijenjene aromaterapije koji nas uči važnosti kvalitete materijala i širokoj primjeni eteričnih i biljnih ulja u svakodnevnom životu. Da biste na godišnjem odmoru, ali i nakon njega bili bezbrižni i uživali u svakom trenutku biti će dovoljno da ponesete samo nekoliko bočica eteričnih ulja i barem jedno biljno ulje. 

Pripremite kožu 

Da bi koža mogla pravilno disati, ali i ravnomjerno potamniti, potrebno je ukloniti sve ono što ju onečišćuje i ometa njezin prirodan rad. Piling stimulira regeneraciju kože, a nakon njega koža bude vidljivo mekša i osvježena. Prije i tijekom ljeta najbolje je upotrijebiti vrlo nježne pilinge koje možete napraviti sami u kućnoj radinosti. 

Za fine, njegujuće pilinge najbolje je upotrijebiti mljevene sitnu morsku sol. Nekoliko žlica soli dobro izmiješajte s kokosovim ulje do konzistencije pilinga, kapnite kapljicu-dvije eteričnog ulja paprene metvice (Mentha piperita) kako bi naglasili stimulirajući efekt i za vrijeme tuširanja uživajte u pilingu lica i tijela. 

Zaštitite kožu od isušivanja

Ponekad je bočica kvalitetnog, hladno prešanog i nerafiniranog biljnog ulja kokosa, dragocjenija od najskupljeg losiona za tijelo. Zašto? Stanovnici tropskih područja koriste kokos za iscjeljivanje opekotina od sunca, ili pak oštećenih i popucalih bradavica kod dojilja. Dokazano je da kokosovo ulje sadrži fitosterole, koji su navodno zaslužni za takvo protuupalno i regenerativno svojstvo ulja. 

Kokosovo ulje odlično vlaži, omekšava i čini kožu baršunastom.Ako planirate godišnji odmor provesti na moru – započnite već danas sa svakodnevnom njegom – na taj način ćete zaštiti kožu od dehidracije i preranog starenja. Na plaži, za vrijeme i nakon sunčanja, kokos će biti vaš omiljeni proizvod. 

Ne zaboravite nahraniti kosu 

Kosa je jak ženski zavodnički atribut, no na ljetovanju je ipak često zanemarujemo. Ispravite ljetne pogreške i poklonite kosi bogati pakung sastavljen od jednakih omjera maslinovog, kokosovog i makadamijinog ulja. Izmiješajte i dobro umasirajte u vlasište i vrhove kose. 

Neka kosa bude natopljena ovom uljnom kombinacijom barem tridesetak minuta, a potom je strpljivo operite i uživajte u rezultatima. Kroz ljetne mjesece uživajte u ovom pakungu jednom do dvaput tjedno i jesen dočekajte očarani rezultatima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju