Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Na plaži vrijedne stvari stavite u pelene ili u kutiju od kreme

Na plaži vrijedne stvari stavite u pelene ili u kutiju od kreme

Mobitel možete zaštititi stavivši ga u plastičnu vrećicu za sendviče ili omotati prianjajućom prozirnom folijom. Držati ga možete i u plastičnoj torbici za kozmetiku

VIDEO

Kako biste na plaži imali što manje briga, sa sobom nosite što manje vrijednih stvari i novca. No zaštititi se od lopova možete tako da mobitel, novac i ključeve ostavite u praznu opranu bočicu kreme za sunčanje, najbolje plosnatu, kako bi stao i mobitel. 'Kremu' ne držite u torbi za plažu jer je moguće da lopov pokuša ukrasti nju, nego ispod ručnika.

Vrijednosti možete zamotati i u čistu dječju pelenu, ili donji dio kupaćega kostima ili gaćica, no pazite da to učinite prije plaže ili neprimjetno da se ne razotkrijete. 

Na putovanju je općenito dobro imati novac podijeljen u više novčanika ili pretinaca, pa tako možete napraviti i na plaži. Pospremite ga ispod uloška od tenisica ako ih nosite, džepić na hlačama, ili u lažnu knjigu koju na plaži nitko neće dirati. Ipak, najbolje je isplanirati troškove da ne morate vaditi novac iz skrivenih pretinaca kako biste kupili suvenir ili krafnice.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mobitel možete zaštititi stavivši ga u plastičnu vrećicu za sendviče ili omotati prianjajućom prozirnom folijom. Držati ga možete i u plastičnoj torbici za kozmetiku. Tako ćete ga zaštititi od vode i pijeska, ali i prolijevanja kreme u torbi za plažu. Ipak, s ovakvom zaštitom nije pametno nositi mobitel direktno u vodu. 

Znate li čemu služi mali džepić u unutrašnjosti vaših gaćica?
Znate li čemu služi mali džepić u unutrašnjosti vaših gaćica?

Iako vam piće na plaži vjerojatno nitko neće dirati, sačuvajte mu svježinu tako da ga prije zaledite. Kad punite bocu, pazite da nije dupkom puna jer je led zauzima više prostora nego tekuća voda. Kako će se led topiti, pretvarat će se u hladnu vodu, a ostatak će ju održavati osvježavajućom dugo vremena. 

Split: Turisti preplavili plažu Bačvice tražeći osvježenje

Pijuckate li piće iz čaše, napravite ‘poklopac’ od košarica za muffine, a u sredini provucite slamku. Tako ćete zaštititi piće od insekata.

Sobom nosite i malu čašicu za žesticu, koja može biti i plastična, kako biste bili sigurni da ćete nanijeti dovoljno kreme za sunčanje. Jedna mjerica kreme, upozoravaju liječnici, doza je za cijelo tijelo, a većina ljudi nanese tek četvrtinu do polovine preporučene količine. 

Detalj koji svi zanemare: Znate li slagati meso u zamrzivač?
Detalj koji svi zanemare: Znate li slagati meso u zamrzivač?

Odlično rješenje protiv neugodnog pijeska na tabanima je dječji puder. Upija vlagu pa zrnca pijeska i tako ih najbrže možete otresti. Držite ga u torbi za plažu i kad želite obući natikače istrljajte noge puderom. Kako bi automobil ostao čist, uvijek u njemu držite neku čestu pa iščetkajte sve što ste dofurali s plaže - od ležaljki, ručnika, igračaka, djece, pa i sebe i to prije nego otvorite vrata automobila. 

Namirnice ostaju hladne 

Balone možete napuniti vodom, zalediti ih i staviti u torbu za hlađenje namirnica koje nosite na plažu kako biste održavali svježinu.

Užarene natikače?

Plaža će biti ljepše mjesto ako natikače ne ostavite na suncu, da se užare, već ih okrenite naopako dok ih ne nosite.

More za svakog: Problematična koža isto može uživati na plaži
More za svakog: Problematična koža isto može uživati na plaži

Sve kartice idu van 

Iz novčanika, ako već nosite svoj, izvadite sve kartice. Ako nosite ‘putni’ novčanik, napunite ga karticama iz supermarketa da bi zavarale lopove.

Sprej za rashlađivanje 

Natočite vodu ili zeleni čaj u bočicu s raspršivačem i ohladite u hladnjaku. Sprejem poprskajte i osvježite lice kad god postane prevruće.

Sol s kože odmah isperite, a male bebe ne izlažite suncu
Sol s kože odmah isperite, a male bebe ne izlažite suncu

Badić odmah otuširajte 

Ako nemate mogućnost isprati ga u hladnoj vodi blagim deterdžentom, kako se ne bi uništio, isperite ga od klora ili soli pod tušem ili vodom iz boce.

Uši odčepite balonom

Kad vam se zbog ronjenja začepe uši, dobro je u torbi imati balon. Počnite ga puhati - prilikom puhanja začepite nos pa će vam se uši brzo odčepiti. 

Prazna kutijica od ruža

Novac možete smotati u oblik valjka i staviti u praznu kutijicu od balzama za usne ili ruža. Kutijicu držite ispod ručnika. 

Ne tone

Kako biste dobili privjesak za ključeve koji ne može potonuti u vodi, uzmite pluteni čep od butelje, u njega zašarafite vijak s kukom. Provucite kroz nju ključeve i zavrnite. Ovo je osobito korisno za ključeve od brodova. 

Prostirka za jogu

Možda ćete završiti na plaži na kojoj nema ležaljki pa da vas ne nažulja kamenje, ispod ručnika rasprostrite udobnu prostirku koju koristite za jogu. 

Uložak 

Ženski uložak može poslužiti kao mjesto na koje ćete pohraniti novac. Ne morate ga rastvarati nego samo gurnite novčanice. 

Dječji bazen

Ako vam se malo dijete kupa u plastičnom bazenu, stavite mu ispod podlogu za tuš kako se ne bi sklizalo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru