Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na sitnim poslovima može se poslije puno uštedjeti

None Foto: Fotolia

Na prvi znak oštećenja drvenog poda ili parketa najbolje je odmah nanijeti zaštitni sloj kako drvo ne bi puklo, a parket se može izbrusiti i prelakirati

Područje oko kuće i unutrašnjost stana trebalo bi provjeravati barem dvaput na godinu, najbolje početkom ili krajem ljeta, kako mali kvarovi ne bi prerasli u skupu katastrofu. Primjerice, na prvi znak oštećenja drvenog poda ili parketa najbolje je odmah nanijeti zaštitni sloj kako se drvo ne bi isušilo i počelo pucati, a parket se može izbrusiti i prelakirati. I prozorske daske su potencijalna opasnost jer se u njima nakuplja voda, pa pucanje te guljenje boje i zaštitnog sloja izazivaju truljenje. Kroz pukotine uz prozor može ući i voda u zid te izazvati vlagu, što izaziva oštećenja s unutarnje strane. Zato je dobro izbrusiti i prebojiti svu drvenariju koja ima izlizanu površinu. Također, pukotine u zidu najbolje je odmah popuniti i prebojiti kako ne bi uzrokovale još veću štetu.

PUKOTINE UZ KADU SU OPASNE
Ako je silikon uz rub kade star, treba ga zamijeniti novim jer voda može ući kroz pukotine pa se stvara plijesan, a može izazvati i ozbiljne štete na zidu.

GUMICU SAMO TREBA OČISTITI
Curi li stalno voda iz slavine, potrebno je očistiti prljavštinu koja se nakupila od kamenca na gumici podizača, pa se gumica ne može zatvoriti do kraja.

Komentiraj, znaš da želiš!