Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Naj brada Zagreba: Da dobro izgleda treba je prati svaki dan

Naj brada Zagreba: Da dobro izgleda treba je prati svaki dan
1

Većina muškaraca misli: 'Pustiš bradu, i to je to.' E, pa nije! Treba je njegovati svaki dan, kažu superbradonje koji su nam otkrili na koji način i s kojim preparatima je održavaju

VIDEO

Bradu perem dva puta dnevno te je mažem uljem i posebnom pjenom, otkriva nam tajne svojeg beauty rituala Danijel Dlesk, koji je prošle subote osvojio titulu naj brade grada Zagreba.


U ovom muškom izboru ljepote određene su tri kategorije - naj brada, naj brk i naj fakin. Presudni kriteriji su bili estetika i kreativnost, dok su se kod brade ocjenjivale i urednost te oblikovanost, pojašnjava Marko Stanzl, organizator izbora te dugogodišnji frizer i vlasnik vintage salona The Barbers.

Titulu najljepšeg brka osvojio je Matija Auker koji ne skriva da se voli srediti te da je za njega uređivanje brkova poseban jutarnji ritual koji, između ostaloga, zahtijeva i geliranje.

– Za pranje brkova koristim šampon za kosu, a za stiliziranje vosak. Inače, brkovi su suhi kao i kosa te ih svako jutro trebam urediti i zafrknuti. To nije veliki posao, naviknuo sam se na to. Jedini problem mi se javlja kad želim poljubiti svoju damu. Ona mi veli: ‘Skrati te brkove!’. Zato sam ih skratio po sredini, a pustio sa strane - kaže Matija, koji je, kao i ostali pobjednici, osvojio kozmetiku za njegu kose i brade te besplatno uređivanje u salonima The Barbers tima idućih godinu dana.

U subotu se u zagrebačkome Mojo baru birao i naj fakin, a u toj se kategoriji ocjenjivao cjelokupan styling, kažu članovi žirija te organizatori izbora Sandra Zajec i Marko Stanzl.

Naj fakinom proglašen je Marin Čuček koji kaže da svako jutro bradu pere šamponom, a dva puta tjedno njeguje je pakungom za jačanje. No njegov beauty ritual tu ne staje. Dok stilizira bradu i brkove, koristi ulje za njegu kože i brade, dok za styling koristi razne pomade.

- Ekipa vjerojatno misli da je to - to. Pustiš bradu i bok. E, pa nije! Sve to uključuje i redovite posjete omiljenom barberu - napominje Marin i dodaje da mu ova nagrada puno znači.

- Ja sam bradati Zagrepčanec i lijepo je biti naj fakin barem godinu dana. Kod nas su ljudi inače dosta sramežljivi kaj se tiče brada i njihovih pokazivanja, a vani je to skroz drugačije, to je jedan bradati pokret, rekao bih - kaže Marin, koji je radi svoje brade otvorio i Instagram profil Mybeardin.

Od izložbe do izbora naj brade

Dok smo prošle godine radili izložbu ‘Puna šaka brade’ u zagrebačkom Etnografskome muzeju, rodila se ideja da napravimo izbor najljepše zagrebačke brade, kaže Marko Stanzl.

Bradonje, ne sramite se...

Podržavam ovu akciju i nadam se da će se iduće godine prijaviti više natjecatelja, kaže Danijel (lijevo), vlasnik naj brade.
- Na izboru je bilo dvadesetak muškaraca, iako realno gledajući kod nas ima mnogo više super uređenih bradonja - kažu organizatori, koji se također nadaju većem odazivu iduće godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje