Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Najbolje rješenje za sve upale mjehura krije se u vašem domu

Najbolje rješenje za sve upale mjehura krije se u vašem domu
1

Ako vas često pogađa cistitis, jedite probiotičke jogurte i pijte sok od brusnice, a svakih sat vremena popijte čašu vode, a češnjak uspješno uništava sve bakterije

VIDEO

Svaka peta žena svake godine dobije upalu mokraćnog mjehura, a svaka druga barem jedanput u životu. Infekciju izazivaju bakterije E. coli. U većini slučajeva bolest sama prolazi. No liječniku se obratite ako simptomi cistitisa - odlazak na zahod svakih 10-ak minuta i vrlo bolno peckanje pri mokrenju - potraju dulje od 36 sati nakon primjene kućne terapije, ako primijetite iscjedak ili krv u mokraći, bolove u leđima, drhtavicu ili povišenu temperaturu. 

Otiđite liječniku i ako se napadaji cistitisa često ponavljaju te ako ste trudni. Ako za liječenje dobijete antibiotike, terapiju pijte do kraja, čak i nakon nestanka simptoma. Da biste spriječili nove upale, dobro je piti sok od brusnice te odlaziti na zahod prije i poslije seksa. Također, žene koje redovito jedu sir i jogurt rjeđe obolijevaju od infekcija zbog dobrih bakterija koje oni sadrže, pokazalo je finsko istraživanje. Na dan popijte dvije-tri čaše bio jogurta ili acidofila ili uzimajte probiotike u tabletama, osobito dok pijete antibiotike. 

Čaj od češnjaka uništava bakterije

Ogulite nekoliko češanja češnjaka, dobro ih zgnječite i stavite u toplu vodu. Ostavite da odstoji pet minuta pa popijte. To djeluje protiv bakterija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Soda bikarbona protiv osjećaja peckanja

Kod prvih znakova infekcije 1/4 žličice sode bikarbone otopite u 125 ml vode. Popijte dvije čaše obične vode, a zatim i pripremljeni napitak.

Što više tekućine, to je brže ozdravljenje

Tijekom dana popijte čašu vode ili čaja otprilike svaki sat. Tako ćete brže isprati mokraćni trakt od bakterija, a i smanjiti osjećaj nadraženosti pri mokrenju.

Najučinkovitij je čaj od medvjetke

Čaj od medvjetke (uvin čaj) najdjelotvorniji je kad je mokraća lužnata, pa se ne smije uzimati istodobno s vitaminom C ili kiselim sokovima.

Listovi brusnice za osjetljiv želudac

List brusnice rabi se kao i medvjetka, a primjereniji je onima osjetljiva želuca. Sok brusnice korisna je prevencija, ali se ne uzima s medvjetkom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam