Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Najgori svinjac u trenu pretvore u blistavi dvorac

Najgori svinjac u trenu pretvore u blistavi dvorac
3

Kim Woodburn i Aggie MacKenzie hrabro se hvataju u koštac s najprljavijim domovima Velike Britanije i mijenjaju loše navike nemarnih ukućana

VIDEO

Ružičaste gumene rukavice s perjem  i niska bisera njen su zaštitni znak: riječ je, naravno, o Kim Woodburn, koja u tandemu s Aggie MacKenzie “patrolira” najprljavijim domovima Velike Britanije. U borbi protiv prašine, mrlja, grinja i drugih kućnih “gadosti”, glavno oružje “Odreda za čistoću” isključivo su prirodna sredstva za čišćenje poput eteričnih ulja, octa, sode bikarbone i limunske kiseline.
U prizorima koji “lede” krv u žilama većini domaćica, poput onih kupaonice koja nije čišćena deset godina ili “tepiha” od mačje dlake debelog najmanje pet centimetara, “kraljice čistoće” suočavaju se s okorjelim kamencem, plijesni i alergenima koji vrebaju iz životinjske dlake. Kuhinje i spavaće sobe neurednih domaćina često su poprište opasnih bakterija poput e.coli i salmonele, ali i staništa moljaca, muha i paukova koji se gnijezde u kutovima prostorija. No unatoč katkad obeshrabrujućim komentarima poput “ne možemo mi to”, djevojke ipak dokazuju da, uz malo volje, i obična topla voda može učiniti čuda. Njome se pere sve, od polica do zidova. Čišćenje započinje brisanjem prašine s polica i čišćenjem okvira za slike. Zatim se peru prozori tako da se okorjela nečistoća najprije obriše suhom krpom, a prozori se potom operu  deterždentom pa usjaje novinskim papirom. Potom su na redu zidovi: paučina se uklanja vlažnom krpom omotanom oko drška metle, a zatim se usisa prašina sa svjetiljki i zastora. Na kraju na red dolaze podovi: par kapi eteričnog ulja pomiješanih s vodom savršeno će očistiti podove, bez obzira na materijal od kojeg su izrađeni. Ako je riječ o mrskom kamencu, skidaju ga otopinom limunova soka i sode bikarbone, a žvakaće gume na zidovima dječjih soba “rješavaju” mažući ih uljem. No nekim je “prljavcima” potrebna pomoć profesionalaca i njihovih “moćnih mašina” poput aparata za pranje tepiha jer jedino oni mogu ukloniti tvrdokorne mrlje od sokova i vina. U samo 24 sata, Kim i Aggie mijenjaju dom, ali i živote neurednih ukućana koji su ih pozvali u goste. Kako kažu, većina ih ostane na pravom putu čistoće, no neki ostanu prljavci zauvijek.
>>>Ostavite li vlažnu krpu kojom ste obrisali pod da se suši na “zraku”, bakterije u njoj razmnožit će se brzinom vjetra. Isto vrijedi i za sudopere te ih je, kao i krpe za čišćenje, potrebno prati najmanje jedanput na tjedan.
>>>Kako biste uklonili tvrdokorne slojeve masnoće s posuđa i tava, najprije ih pospite sodom bikarbonom, dobro izribajte pa u njima prokuhajte vodu najmanje deset minuta. Ako je riječ o kuhinjskim površinama, pomoći će, opet, ribanje sodom bikarbonom.
>>>Mačje i pseće šapice najveći su prijenosnici opasnih bakterija, virusa i gljivica, kažu Kim i Aggie. Pseći distemper, pseći parvovirus, ili srčane gliste (dirofilarioza) samo su neke od njih. Stoga je ljubimcima strogo zabranjen ulazak u kuhinju i spavaću sobu.
>>>Drveni podovi poput brodskog poda ili parketa rasušit će se ako ih ne perete vodom, kažu Kim i Aggie. Jedanput na tjedan prebrišite ih vlažnom krpom u koju ste, radi mirisa i dezinfekcije, dodali nekoliko kapi eterična ulja bora.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara