Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Najpopularniji detalji: Prstenje i manžete, ali i biserne tijare

Najpopularniji detalji: Prstenje i manžete,  ali i biserne tijare

Iako prsten, čiji odabir može trajati mjesecima, ne podliježe toliko trendovima, činjenica je da tu postoje neke promjene. Isto je i s vrstom nakita koje mlade biraju za svoj dan

VIDEO

Modernizirana klasika uvijek ima svoje poklonike, popularne su jednostavne forme s detaljima, ukrasima, dijamantima ili cirkonima, a osim toga u zadnje vrijeme i starinski motivi gravura – veli nam zlatar Luigi Koci.

- Duže je vrijeme hit bilo bijelo zlato, no sad se u modu vraćaju žuto i crveno. Popularna je također viktorijanska varijacija takozvanog eternity ringa, ove godine sve popularnija u crvenom zlatu. To je prsten koji po čitavoj dužini ima cirkone ili dijamante, identičnih dimenzija i izgleda. Zanimljiv trend je i dodatak otiska prsta ili vlastoručnog potpisa kao gravure - objašnjava Koci.

Parovi uglavnom biraju prstenje iz istog para, osim što je ženska varijanta ukrašena.

- Proces biranja je uglavnom promjenjiv, jer znaju doći s jednom idejom za koju shvate da im se na ruci ne sviđa, pa krećemo u savjetovanje... - nadodaje Koci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prsten će na prstu biti godinama, vjerojatno, no ostatak nakita može biti više prilagođen vjenčanici. Naime, ako je haljina jednostavnija, zlatar i autor art nakita Mario Nokaj predlaže veće naušnice.

- Naušnice ističu vrat, a ako kombiniramo s nekim kamenom, onda ističu i boju očiju. Popularna je i tijara, no poželjne su one diskretne, od plemenitih materijala. Za tradicionalne vjenčanice često izrađujem diskretne dijamantne detalje poput soliter privjeska na tankom lančiću, dijamantnih soliter naušnica, ili nakit s biserima koji su simbol plodnosti, dok za moderne radimo čak i asimetrične naušnice od srebra koje onda mogu biti i raskošnije - rekao je Nokaj.

VIDI OVO: ZVUK KOJi JE SRUŠIO INTERNET - Laurel ili Yanny?

Hrvatski dizajneri: Vjenčanicu odaberite prema tipu tijela...
Hrvatski dizajneri: Vjenčanicu odaberite prema tipu tijela...

- Kod muškaraca poseban su ukras manžet gumbi, s posvetama, inicijalima ili posebnom tematikom koja je važna mladoženji, a to obično kumovi znaju najbolje - dodaje Nokaj.

Top 20 predivnih vjenčanica za 2018. godinu - jedinstvene su
Top 20 predivnih vjenčanica za 2018. godinu - jedinstvene su

Svaka nadogradnja na vjenčanicu, u smislu nakita, mijenja njezinu vizuru, stoga je to završni moment. Puno nakita voljet će one fluidne hipi vjenčanice, dok će uz ukrašene dobro izgledati pokoji biser.

Kad smo već kod bisera – hit nakita za posebne prilike koji je u posljednje vrijeme doživio comeback – postoje u više nijansi i oblika. Bijeli, čisti i jednostavni idealni su za klasične haljine, dok su oni žućkasti, neobrađeni, bolji uz svilu i čipku u tonovima šampanjca ili vanilije.

VIDI OVO:  5 savjeta za savršen ulet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam