Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Najstrože kozmetičke tajne o istiskivanju prištića i njezi lica

Najstrože kozmetičke tajne o istiskivanju prištića i njezi lica
1

Odlazak na dermoabraziju može ostaviti teške ožiljke na vašem licu, pogotovo ako kozmetičar nije dovoljno obučen za obavljanje složenih kozmetičkih tretmana

VIDEO

Žene troše gomilu novca na njegu lica, zbog čega nerijetko odlaze i na skupe, trendi tretmane u kozmetičkim salonima. Sa željom da koža lica izgleda besprijekorno te da što dulje sačuva mladalački sjaj, prepuštaju se rukama kozmetičara, no to nije uvijek ni potrebno, a ni sigurno. Postoje stvari o kojima kozmetičari ne govore klijentima. To su u prvom redu rizici koje uključuju invazivni kozmetički tretmani - od istiskivanja mitesera pa do mikrodermoabrazije, upozorava Arielle Snyder, kozmetičarka iz ekskluzivnog salona u Los Angelesu.

- Odluka da osvježite lice tretmanom koji skida površinski sloj kože može biti vaša najgora odluka u životu. Ako kozmetičar nije dovoljno obučen i osposobljen za obavljanje složenih kozmetičkih tretmana koji mogu ostaviti tragove i ožiljke na licu, iz salona možete izaći unakaženi. Iritirana koža lica ili ožiljci jasan su znak da je vaš kozmetičar ‘zabrljao’ upotrebljavajući preparate ili tehnike koje su neadekvatne za vašu kožu - tvrdi Arielle, koja je otvoreno progovorila o strogo čuvanim tajnama svog zanata.

Savjetuje da se prije odlaska na tretman u kozmetički salon posavjetujete s dermatologom ili potražite preporuku prijateljice koja je već bila u nekom salonu. Uz pravilnu njegu kože lica kod kuće te redovitu primjenu maski za dubinsko čišćenje kozmetičke salone nećete morati prečesto posjećivati. 

Ožiljci nakon posjeta salonu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svi kozmetičari vole istiskivati mitesere, no ne znaju svi kako se to pravilno radi. To se znanje ne stječe izobrazbom nego iskustvom, stoga istiskivanje mitesera ne prepuštajte rukama početnika.

Klasični tretman umjesto trendova

Trendi tretmani, pilinzi i mikrodermoabrazija često su nepotrebni ako imate osjetljivu kožu. Bolje rješenje je toniziranje lica koje nježno potiče ljuštenje kože, odnosno nekirurški “facelifting”.

Masaža lica čini čuda

Uz redovito čišćenje licu treba i masaža kružnim pokretima prema gore. Ona poboljšava mišićni tonus, pospješuje izbacivanje toksina te cirkulaciju, a time i hranjenje stanica, što ih održava zdravima.

Dobar savjet zlata vrijedi, ali...

Ako vam kozmetičar uz korisne savjete preporuči i gomilu proizvoda, ne nasjedajte jer u njezi lica vrijedi zlatno pravilo - “manje je više”. Imajte na umu da najskuplji preparati nisu nužno i najbolji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju