Obavijesti

Lifestyle

Komentari 41

Najtraženija manekenka mogla bi izaći iz mode zbog psorijaze

Najtraženija manekenka mogla bi izaći iz mode zbog psorijaze
6

Razdoblja visokog stresa za Caru znače i pojavu psorijaze, a ova tražena manekenka nije jedina koja pati od nje. Imaju je i Kim Kardashian te Britney Spears

VIDEO

Manekenka godine i definitivno već poduže "trenutka" nedavno je dala naslutiti da bi mogla odustati od modne industrije zbog psorijaze koja joj se najčešće javlja za vrijeme Fashion Weekova,  no to još nije definitivna odluka, piše Daily Mail. Ova 21-godišnja Britanka osvojila je modne piste, a obožavaju je i dizajneri i fotografi. Na milanskom Fashion Weeku Kate Moss ju je vidjela prije revije Louis Vuittona, dok su je špricali nastojeći prikriti crvene mrlje. 

- Ovo je grozno! Zašto se to događa? Moram ti pomoći - kazala je Kate, priča Cara i naručila je liječniku to poslijepodne. 

Cara ističe da joj se psorijaza javlja periodično, obično u stresnim razdobljima, a to je najčešće za vrijeme Fashion Weekova. Upravo u vrijeme kada joj to najmanje treba. Zbog toga bi se željela više posvetiti zanimanjima koja joj neće biti toliko stresna, glazbi ili glumi, ispričala je. 

Cara nije prva slavna ličnost koja se bori s ovom kožnom bolesti. Kim Kardashian također pati od nje, a naslijedila ju je od svoje majke. Britney Spears i LeAnn Rimes je također imaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Psorijaza je kožna bolest koja izaziva crvene mrlje prekrivene bijelim ljuskicama, a najčešće se pojavljuju na laktovima, trupu, koljenima i tjemenu. Mogu se naći kao točkice i pod pazuhom, na ženskim spolnim organima, preponama, šakama, stopalima i noktima. 

Ne zna se što je uzrokuje, ali za sada je jasno da je genska bolest i da se može naslijediti. Smatra se autoimunom bolešću koja se može pojaviti bilo kada, ali najčešće se javlja između 11. i 45. godine. Kod većine oboljelih mrlje se javljaju u razdobljima visokog stresa, iako i to ovisi o samom pacijentu. Liječi se obično kremama na bazi steroida, vitamina D, ali i svjetlosnom terapijom. Pomaže i liječenje ribicama iz vrste Garra rufa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru