Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Najukusniji medenjaci - njihov okus još dugo ostaje u ustima

Najukusniji medenjaci - njihov okus još dugo ostaje u ustima

Brže će vam ići ako imate dva protvana pa dok se jedna tura peče, drugu pripremate. Također, ako osjetite da je smjesa omekšala, vratite je nakratko u frižider

VIDEO

Sastojci:

  • 150 g meda
  • 1 žličica soda bikarbone
  • 250 g maslaca
  • 2 jaja
  • 15 g šećera u prahu
  • 500 g oštrog brašna
  • 1 žličica cimeta
  • ribana korica jednog limuna
  • 1 žlica ruma
  • 3 prstohvata muškatnog oraščića

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:08

Postupak:

Izmiksate metlicama maslac (koji ranije ostavite da omekša na sobnoj temperaturi), jaja i rum. Posebno pomiješajte suhe sastojke - brašno, koricu limuna, cimet, muškatni oraščić i šećer.

Najslađi dar: Poklonite kolače koje ste izradili s ljubavlju
Najslađi dar: Poklonite kolače koje ste izradili s ljubavlju

Zagrijte lagano med pa kada je topao, u njega stavite soda bikarbonu i promiješajte - trebala bi nastati pjena. To ulijte u mješavinu ranije pripremljenog maslaca, jaja i ruma pa dobro promiješajte. Potom u to dodajte mješavinu suhih sastojaka pa dobro promiješajte da se poveže i stavite u hladnjak na sat vremena.

Nakon toga radite kuglice promjera oko tri centimetara pa ih slažite na protvan, na masni papir. Neka među kuglicama bude veći razmak (oko 8 do 10 cm) jer će se dosta raširiti.

Pecite ih na sredini pećnice, na 170 stupnjeva - 10 minuta.

Napomena:

Ovi medenjaci su odlični takvi kakvi jesu, ali možete ih i prekriti čokoladom - u tom slučaju neka čokolada bude crna, sa što većim udjelom kakaa. Otopite čokoladu na pari pa provlačite medenjake kroz nju. Stavite da se osuše na rešetku ili masni papir.

Želite li da vam se medenjaci (bez čokolade) sjaje, premažite ih glukoznim ili javorovim sirupom, ili sirup napravite od šećera i malo vode (da se šećer otopi).

Dodatni savjeti:

Brže će vam ići ako imate dva protvana, pa dok se jedna tura peče, drugu pripremate. Također, ako osjetite da je smjesa omekšala, vratite je nakratko u frižider, npr. u pauzama između pravljenja kuglica. Naime, kada je hladna, puno lakše je raditi kuglice jer se smjesa ne lijepi za ruke.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:06
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise