Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Najveća konjička priredba u regiji uskoro u gradu Samoboru

Najveća konjička priredba u regiji uskoro u gradu Samoboru

Već 8. godinu zaredom, od 20. do 22. rujna 2019. održat će se turnir u preponskom jahanju - Kup grada Samobora. Posjetitelji će moći uživati u praćenju kočnjičkih utrka, gasto ponudi i popratnim sadržajima

VIDEO

Nakon već tradicionalnih sedam godina održavanja turnira u preponskom jahanju na prekrasnom imanju Etno farme Mirnovec i prošlogodišnjih 400 prijava, i ove godine održat će se najveća manifestacija ove vrste u regiji. Vrhunskom organizacijom turnira i bajkovitim etno ambijentom, turnir je lani privukao rekordan broj natjecatelja i posjetitelja, a ove godine ne očekuje se ništa manje.

Na tradicionalnom 8. Kupu grada Samobora u preponskom jahanju ,koji će se održati od 20. do 22. rujna 2019. godine, s početkom u 8:00 sati, sudjelovati će mnoga poznata imena iz konjičkog sporta, a sve će se još dodatno začiniti prigodnom gastro ponudom i popratnim sadržajima.

Na veliku radost svih poklonika konjičkih sportova, a i same publike dosegnuti je znatan napredak ulaganja u infrastrukturu samog objekta, koji je omogućio organizaciju zahtjevnijih i izazovnijih međunarodnih natjecanja privukavši natjecatelje iz Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije, Mađarske, Srbije i ostalih zemalja.

Nakon što je 2016. godine svečano otvoren novi kapitalni sportski objekt 'Jahačka arena Mirnovec', prošle godine predstavljena je dvorana za zimsko jahanje te novoizgrađena štala, a na prekrasno uređenoj lokaciji nalaze se i pješčani tereni s najnovijom tehnologijom podzemnog natapanja sa specijalnom podlogom (Ebbe & Flut sistem). Za konje osigurani su najkvalitetniji uvjeti na ovim prostorima -  luksuzna štala za 20 konja s boksevima s vanjskim padockom i kontroliranom mikroklimom, solarij te kupaonice s toplom vodom.

Na ovogodišnjem turniru očekuje se 30% veći odaziv natjecatelja i publike. Dolazak i nastup najreprezentativnijih jahača u preponskom jahanju dodatno pridonosi atraktivnosti turnira. Organiziran je montažni smještaj za konje te osigurana mogućnost kupovine sijena i piljevine za konje. Specifičnost turnira je mogućnost organizacije utakmica M** i S** na visini od 1.35m i 1.40m s obzirom na moderni parkur na pješčanoj podlozi koje će atraktivnim novčanim nagradama zasigurno privući renomirana imena konjičkog sporta i dodatno motivirati natjecatelje u borbi za novu titulu – Mirnovec Masters 2019. Pobjednik Mirnovec Mastersa 2019 u preponskom jahanju je onaj natjecatelj koji pobijedi utakmice kategorije M** (21.09.2019.) i S** (22.09.2019.). Osim titule i počasnih nagrada pobjednik Mirnovec Mastersa 2019 osvaja i novčanu nagradu.

Od gastro ponude za posjetitelje tu su delicije restorana Baraž, a od ostale ponude moći će se uživati u domaćim štrudlama, kušati i kupiti domaće proizvode od aronije. Posjetitelji također mogu odmarati uz jezero, razgledavati stare drvene kuće, moći će se i uživati u šetnjama na konju. Za one najmanje organizatori su još dodatno osigurali o dječji poligon na napuhavanje. Ulaz na turnir je slobodan, a više o samom događanju možete pronaći na Facebook stranici eventa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Jedrima istražite obale Istre i divne otoke Kvarnera i Zadra
RAJ ZA NAUTIČARE

Jedrima istražite obale Istre i divne otoke Kvarnera i Zadra

Ljubitelji jedrenja na hrvatskoj obali naći će sve što trebaju - povoljne vjetrove, brojne sigurne lučice i marine te avanturu života obogaćenu prekrasnom prirodom

Nezaboravni vikend zajamčen: Aktivnosti koje nudi Dalmacija
KAMO NA MINI ODMOR

Nezaboravni vikend zajamčen: Aktivnosti koje nudi Dalmacija

Od sjevera Dalmacije prema njezinom jugu nudi vam se pregršt aktivnosti na kopnu i moru. Rafting, ronjenje, planinarenje s pogledom na more - izbor je vaš
Produženi vikend koji dolazi iskoristite za aktivni odmor
ISTRA, KVARNER I GORJE

Produženi vikend koji dolazi iskoristite za aktivni odmor

Žudite za šetnjom, planinarenjem, nečim novim poput ronjenja ili nečim što će vam izazvati navalu adrenalina? Što god vas zanima pronađite u Istri, otocima Kvarnera ili u svježini Like i Gorskog kotara