Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Nakon 50-e nosi se nježni ruž, mat sjenilo i blago rumenilo

Nakon 50-e nosi se nježni ruž, mat sjenilo i blago rumenilo
7

Lagana šminka, nanošenje pudera kistom ili dječačka frizura trikovi su zvijezda, no hollywoodske dive složne su - za mladolikost je najvažnije zavoljeti sebe

VIDEO

Ključ vječne ljepote nije nužno u plastičnoj kirurgiji i dozama botoksa nego u dostojanstvenom starenju, poručuju dive koje prkose diktatu vječne mladosti te bore prihvaćaju kao podsjetnike na proživljene godine. 

Za 66-godišnju glumicu Susan Sarandon to je ljubav s mlađim muškarcem. Nakon što se 2009. razišla s 12 godina mlađim dugogodišnjim partnerom Timom Robbinsom, upustila se u romansu s 30 godina mlađim Jonathanom Bricklinom. Tajna lijepe Meryl Streep, čije je lice gotovo jednako svježe kao i prije tri desetljeća, u tome je što radi ono što uistinu želi. Višestruka je oskarovka dokazala da i u 66-oj može biti vodeća glumačka zvijezda. 

- Sa 60 sam i dalje glumila u romantičnim filmovima, a sa 62 sam se prvi put pojavila na naslovnici Voguea - kaže Streep, koju godine pomlađuju. Kao i Meryl Streep, i Diane Keaton je nastavila snimati u 60-oj. 

- Sa 60 imam mnogo oštriji fokus nego kad mi je bilo 20. Sad se osjećam mnogo više živom - izjavila je mladolika glumica, koju je tvrtka L’Oreal angažirala za zaštitno lice linije proizvoda protiv starenja. 

Za mladoliko lice i divan prirodni sjaj Vanesse Redgrave (76) najzaslužnija je lagana i neupadljiva šminka svježih i svijetlih tonova. Tajna je u toniranoj hidratantnoj kremi i laganom puderu koji savršeno zaglađuje kožu dajući joj prirodan sjaj, otkriva vizažistica Lisa Eldridge. 

Vitamin C dvostruko pomlađuje kožu lica

Korektor s vitaminom C prikrit će, ali i izblijediti tamne mrlje i pjege od sunca. Bronzerom koži vratite zdrav sjaj, a rumenilom živost. Ako bojite kosu, odaberite nekoliko nijansi svjetliju boju ili posvijetlite pramenove uz lice.

‘Godine su broj koji ništa ne znači’

S licem bez bora, besprijekornom figurom i seksi nogama Tina Turner je simbol gracioznog starenja. Osim 40-godišnjoj karijeri s intenzivnim treninzima na pozornici, besprijekornu formu pripisuje i prihvaćanju godina.

Naučite voljeti svoje tijelo  

Ne volim svoje pjegice, radije bih da ih nemam, no naučila sam prihvatiti svoje lice i tijelo onakvima kakvi jesu, ističe Julianne Moore, koja i s prekoračenih 50 izgleda prekrasno.

Prihvatite li godine, sigurno ćete izgledati mlađe

Kada svi znaju da vam je 50, ne morate se truditi da izgledate kao da ste 30 godina mlađi - i sigurno ćete čuti onu: ‘Hej, izgledaš sjajno za svoje godine’, ističe 55-godišnja Michelle Pfeiffer. Slično razmišlja i zavodnica iz “Seksa i grada”, 56-godišnja Kim Cattrall, koja traži da joj ne retuširaju fotografije. 

‘S godinama postajem sve bolja i ne bojim se starenja’

Prema dostojanstvenom prihvaćanju godina 53-godišnja Jamie Lee Curtis je apsolutna kraljica. Ošišala je kosu na kratko te je pustila da prirodno posijedi. Diva ponosno pozira za časopise bez šminke, pa čak i bez odjeće. 

- Nisam savršena, imam mane, no s godinama postajem sve bolja i bolja, a to je upravo ono što uistinu želim - tvrdi J. L. Curtis.  

Obriši godine potezom kista

Nakon pedesete koža je manje elastična, poprima žućkasti ton, podočnjaci postaju vidljiviji, a usne tanje. Dobra je vijest da se sve to može korigirati šminkom, a loša da ćete, nanesete li je pogrešno, licu dodati, a ne oduzeti godine, upozorava vizažistica slavnih Lisa Eldridge.

- Trikovi s rumenilom vizualno će podići spuštene obraze, a lijepo oblikovan luk obrva podići će kapke što će vas u tren oka pomladiti - savjetuje šminkerica koja “potpisuje” i besprijekorno našminkana lica Vanesse Redgrave i Sandre Bullock. No da bi zrela koža zablistala kao kod Vanesse Redgrave (76), vrlo je važno pronaći odgovarajuću podlogu. Pogrešan ton i teška podloga postarat će vas mnogo više od sijede kose, upozorava Eldridge. 

Zreloj koži lica najbolje odgovaraju lagane, tonirane hidratantne podloge svijetlih nijansi i meke teksture. Da biste pronašli odgovarajuću podlogu, ne testirajte je na zapešću ruke jer tu koža brže stari te nijansa koja joj odgovara neće biti odgovarajuća i za lice. Stoga isprobajte podlogu ispod čeljusne kosti i na donjoj strani vrata gdje je koža manje pigmentirana te je najsličnija prirodnoj nijansi tena. Ako nanosite puder u prahu, ne upotrebljavajte jastučić jer on raspršuje previše pudera odjednom te se čestice talože u naborima i bore postaju vidljivije. Puder nanosite oprezno i štedljivo kistom koji nije veći od kovanice od pet kuna, savjetuje Lisa Eldridge.

Maska od banane čuva mladolikost

Pilingom pomozite koži da se obnavlja, a kako postaje suha, treba je redovito hidratizirati. Jedanput na tjedan nahranite je maskom od banane, triju žličica punomasnog jogurta i žličice meda. Da biste skrenuli pozornost s bora, u prvi plan istaknite oči. Upotrebljavajte isključivo mat sjenila. Klonite se tamnih ruževa koji dodaju godine te odaberite nježnocrvene ili ružičaste nijanse.

Kožu hidratizirajte i ovlaživačem 

Osim preparatima kožu hidratizirajte i ovlaživačem zraka. Upotrebljavajte hidratantne kreme, ali i sapun te losion. Sjajna kosa i bijeli zubi trik su koji s lica briše deset godina. Ako razmišljate o kozmetičkim tretmanima, fine bore oko očiju i usana može otkloniti kemijski piling. Tzv. fileri također mogu “popeglati” kožu. Ultrafine borice obrisat će mikrodermoabrazija, koja pomlađuje ten te poboljšava tonus kože. 

Prvo krema, a tek onda šminka  

Puder i rumenilo u prahu nanosite u vrlo malim količinama. Najbolji odabir su kremasta rumenila u ružičastim ili nijansama breskve. Usne ocrtajte olovkom neutralne nijanse, a umjesto mat ruža nanesite kremasti. Prekrižite jarkocrvene ruževe, a podočnjake maskirajte tekućim korektorom. Oči istaknite nježnim neutralnim sjenilima te definirajte obrve puderom, olovkom ili gelom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku