Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Nakon 60 godina je pronašla svoju majku i četvero polubraće

Nakon 60 godina je pronašla svoju majku i četvero polubraće

Ovo je nevjerojatna priča Britanke koja je sa 63 godine pronašla svoju biološku majku i još četvero polubraće i polusestara, od kojih je starija polusestra, Jean, imala nevjerojatno sličan i težak život poput nje

VIDEO

Kathleen Fraser Jackson (63) iz Wembleyja, na sjeverozapadu Londona, dana je na usvajanje u dobi od tri mjeseca. U jako emocionalnoj epizodi televizijske emisije Long Lost Family na televiziji ITV pronašla je svoju majku nakon 60 godina traženja, kao i svoju polubraću i polusestre. 

Ona je godinama pokušavala pronaći svoju obitelj, unatoč tome što je imala petoro djece i svojih 12 unučadi.

Nije znala da je njezina majka Kathleen Senior (87) imala još jedno izvanbračno dijete, Jean, koja danas ima 69 godina, a koju je isto dala na usvajanje sa šest mjeseci sredinom 1950-ih godina zbog straha od rasnog osuđivanja i društvenog neprihvaćanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Napokon znati tko si, otkuda potječeš, svoju obitelj i povijest je velika stvar - rekla je Kathleen.

Socijalna radnica Kathleen je otkrila da, uz to da joj je majka još zdrava i živa, ima još četvero polubraće i polusestara, od kojih je Jean, njezina starija polusestra, isto dana na posvajanje prije nje. Uvijek je osjećala da postoji velika rupa u njezinom životu.

Jean, starija polusestra, je isto provela cijeli život pitajući se što se dogodilo s njezinom majkom, budući da ju je i žena koja ju je posvojila isto napustila.

U epizodi, polusestre se sastaju po prvi put, prije nego što je dovedena i njihova majka s ostalom braćom i sestrama za koje nisu znale da imaju.

Ispričala je kako je žena koja ju je usvojila umrla kada je imala samo tri godine, a jedini otac i roditelj kojeg je poznavala, ju je smjestio u internat s pet godina prije nego što se ponovno oženio i stvorio novu obitelj. Kathleen je rekla da nije imala sretno djetinjstvo i da se nije osjećala kao da igdje pripada te da je mislila da nikoga nije briga za nju. 

Prisjećajući se trenutka kad je otkrila da je usvojena u dobi od 14 godina, slomila se.

- Sjedila sam nasuprot savjetnika kad je ispala stranica na kojoj je pisalo 'posvojeno dijete'. Samo sam ga gledala - priča Kathleen. 

- Osjećala sam se kao da sam dvaput izgubila mamu. Osjećala sam se kao nitko i ništa. Zato sam htjela pronaći svoju rođenu majku - objašnjava.

Kad je postala punoljetna, Kathleen je dobila pravo na uvid u svoje podatke o posvajanju i kaže da je tad shvatila da je njezina majka 'gospođa iz visokog društva' koja je zatrudnjela s muškarcem s Jamajke koji je studirao u Velikoj Britaniji. Prema dokumentima bilo je jasno da njezina rođena majka nije imala nikakvu potporu kod kuće.

Posjetila je kuću u West Kensingtonu gdje je njezina majka provela prvih šest tjedana njenog života s njom, i rekla da joj je to sve prestrašno jer je sve moglo biti puno drugačije. 

- Kad sam se rodila izgleda da je moja baka mami rekla da će prihvatiti svašta u svoju obitelj, ali ne i crno dijete - rekla je. 

Majka Kathleen Senior, koja sada ima 87 godina, bojala se da će ju u Britaniji 50-ih godina tretirati kao građanina drugog reda zbog njezine rasno miješane, i izvanbračne djece. 

Preselila se u Kitchener u Ontariju kako bi započela novi život.

- Uvijek sam željela stariju sestru, a Jean je uvijek željela mlađu sestru, a sada to i imamo. Mi smo kao dva graška u mahuni - izjavila je kći Kathleen.

Životi polusestara također su sablasno slični.

Kathleen i Jean upoznali su i svojeg polubrata i polusestru iz Ontarija - Alison i Grahama.

- U trenutku kad smo se svi upoznali među nama je nastala čvrsta veza. Cijela obitelj je takva mješavina kultura. A zbog godina u kojima smo, stvarno smo zahvalni jedni na drugima i na tome što smo se pronašli. Ugodno nam je zajedno i to je predivno - rekla je kći Kathleen. 

Rekla je da ne zamjera Grahamu i Alison što su odrasli uz njihovu majku. Dodaje da kad ih sve gleda da joj je jasno kako bi joj život izgledao da je ostala s majkom. 

- U redu sam s tim. Oni su živi predstavnici mene kakva sam mogla biti da smo ostale zajedno. Alison i ja smo jako slične - dodala je.

- Podučava engleski jezik djeci izbjeglica, a ja pomažem useljenicima da usavrše engleski jezik - objasnila je. 

Sada planiraju ponovno ujedinjenje u Kanadi - pet mjeseci nakon snimanja emisije.

- Stalno se čujemo. Planiramo se uskoro svi naći u Kanadi jer želim provesti što više vremena s mamom - rekla je za britanski Mirror.

U još jednom nevjerojatnom potezu sudbine, pretraživanje DNK je otkrilo da Kathleen ima i polubrata Teddyja, s tatine strane.

Teddy nikad nije znao da ima stariju sestru.

Teddy je Kathleen pružio uvid u njezino jamajkansko nasljeđe, te joj ispričao brojne priče o njezinom ocu Byronu, koji je umro prije dvije godine.

- Kad sam čula za brata, bila sam šokirana, bez riječi - rekla je.

Ucjenjivala roditelje kojima je bolesna beba umrla na rukama
Ucjenjivala roditelje kojima je bolesna beba umrla na rukama

Iznenađujuće, Teddy živi u jednoj od Kathleeninih starih područja koja je obilazila dok je radila kao terenski radnik u socijalnoj službi, Shepherd's Bush, koji je udaljen samo nekoliko kilometara od njezinog doma u Wembleyu.

- Tamo sam išla na tržnicu, na karneval. Koliko sam puta mogla proći pored njega na ulici i ne znati da mi je brat - pita se. 

Nakon otkrića, Kathleen i polubrat Teddy su se našli i upoznali, i to na 86. rođendan njihovog oca Byrona.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje