Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Nakon 'dipping' manikure joj iz kože oko noktiju išla krv i gnoj

Nakon 'dipping' manikure joj iz kože oko noktiju išla krv i gnoj
1

Tjedan nakon manikure primjetila sam mrljice na vrhovima prstiju oko nekoliko noktiju i pokušala sam ih sanirati s bezreceptnim kremama, alkoholom i peroksidom, no samo se pogoršavalo, kaže Bethany

VIDEO

Bethany iz Sjeverne Karoline odlučila je u salonu Greensboro napraviti i kod nas popularnu 'dipping nails' metodu manikure, u kojoj se u završnoj fazi umjesto gela na nokte stavlja prah ili puder, odnosno nokti se u njega 'umaču' - odakle i dolazi naziv za ovu manikuru.

No kaže kako ju je kozmetičarka slučajno ogrebla po prstu zbog čega joj je nastala ranica, a kad se takav prst umočio u prah inficirao se. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:06

- Otprilike tjedan dana kasnije primijetila sam male mrljice na vrhovima prstiju, oko nekoliko noktiju i pokušala ih sanirati s bezreceptnim kremama, alkoholom i peroksidom, no samo se pogoršavalo - ispričala je..

Na kraju su joj, kaže, prsti pod noktima počeli naticati i krvariti, a uz krv joj je izlazio i gnoj. Otišla je liječniku koji joj je dijagnosticirao gljivičnu infekciju.

North Carolina woman says she was left with a fungal infection and bloody, swollen fingers after popular dip powder...

Objavljuje Ginnetta NajwaNedjelja, 17. studenoga 2019.

Kako možete dobiti gljivičnu infekciju 'dipping' manikurom u prahu?

Od ove se vrste manikure gljivična infekcija može dobiti najviše zato što se nokti rašpaju i stanjuju prije umakanja u prah, objasnila je Njujorška dermatologinja dr. Cheryl Karcher koja se posebno bavi promjenama na koži uzrokovanim kozmetičkim proizvodima.

- Pribor za nokte poput škarica i rašpica može biti opasan ako se pravilno ne dezinficira ili, naravno, ako posiječe kožu - kaže ona.

A prema Karcher, upravo se to vjerojatno i dogodilo Bethany.

- Prvotna ozljeda bila je posjekotina na koži i nije nužno uzrokovana umakanjem u prah - objašnjava doktorica i napominje kako klijentice ne bi trebale prste umakati u puder, zbog rizika od infekcije.

10 najčudnijih bolesti: Stalno 'napaljeni', previše darežljivi...
10 najčudnijih bolesti: Stalno 'napaljeni', previše darežljivi...

- Naša su pravila vrlo jasna i kažu da jednom kad proizvod dođe u kontakt s klijentom, mora ga se baciti - rekla je za Health izvršna direktorica odbora za ispitivanje kozmetike u Sjevernoj Karolini, Lynda Elliott.

No, baš i kao većina klijentica i dr. Karcher zna da to nije uvijek praksa.

- Znala sam u nekim salonima vidjeti da su klijenticama svi nokti doslovno uronjeni u kutijicu koja se kasnije vraća na policu - kaže ona i dodaje da je ipak najvažnija razina higijene kod rašpanja nokta.

Ako zaražena rašpica samo dodirne kožu ili kutikule koje se stvaraju oko nokta, velika je vjerojatnost da će doći do infekcije - upozorila je dermatologinja. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje