Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nakon prekida sa zaručnicom, vratio kilograme i počeo krasti

Nekad najdeblji čovjek na svijetu, Paul Mason (59), koji je u najdebljoj fazi težio 445 kilograma i proslavio se jer je uspio smršaviti na 120, opet treba pomoć jer se zbog nesretne ljubavi udebljao

Bivši poštar, Britanac Paul Mason (59), podrijetlom iz Ipswicha u Suffolku sa svojih 445 kilograma u najdebljoj fazi, kad je još konzumirao i do 20.000 kalorija na dan, bio je najteži muškarac na svijetu. Postao je zvijezda emisije World's Fattest Man, TV mreže TLC, tijekom koje su ga kamere tijekom 2010. godine pratile dok je skidao kilograme, sve dok nije uspio doći na 121 kilogram.

Foto: Schreenshot

Za to je dijelom bila zaslužna i operacija kojom mu je želudac premosnicom smanjen na veličinu jajeta. 

Objavljuje Paul MasonSrijeda, 8. studenoga 2017.

No britanski zavod za javno zdravstvo odbio mu je 2014. financirati operaciju 'skidanja' suvišne kože nakon što je smršavio, dok ne prođu barem dvije godine tijekom kojih ima istu težinu.

Foto: Schreenshot/TLC

Paul Mason je tada preselio u SAD, u Orange u Massachusettsu, za djevojkom Rebeccom Mountain, s kojom se 2015. i zaručio. U to je vrijeme prošao i operaciju skidanja viška kože, kojom mu je uklonjeno nekoliko kilograma kože koja mu je visila s tijela nakon mršavljenja. 

Objavljuje Paul MasonPonedjeljak, 24. ožujka 2014.

No nakon što je lani prekinuo vezu sa zaručnicom, poljuljalo mu se samopouzdanje i opet je počeo nakupljati kilograme. Sada teži 222 kilograma i sve je lošijeg zdravlja. Potrebna mu je operacija hernije želuca, koju je 'zaradio' zbog ponovnog prejedanja, te zamjena obaju koljena koja su propala zbog težine koju nose. 

Foto: Schreenshot/TLC

U međuvremenu, doživio je i da ga uhvate i optuže za krađu u Walmartovom supermarketu. Prema izvješću američke policije, Mason je ulovljen kako izlazi iz trgovine s košaricom u kojoj su bili losion poslije brijanja, parfem, telefonska kartica i slušalice, ukupno vrijedni 225 dolara (oko 1500 kuna), koje nije platio. 

PROMO Otkriven je izvanredan trik za mršavljenje koji zaista djeluje!

Kako mu uskoro istječe američka viza, Paul Mason je objavio da se planira vratiti u Veliku Britaniju, kako bi mogao ostvariti socijalnu pomoć i 'vratiti svoj život na pravi put'. 

PROMO Tretman za mršavljenje do 27kg, koji ruši sve rekorde

- Nakon gotovo pet godina života u SAD-u, došlo je vrijeme da se vratim u Veliku Britaniju. U narednim tjednima i mjesecima detaljnije ću se baviti time da se vratim na pravi put. Mogu reći da sam tijekom života u SAD-u donio neke pogrešne odluke, koje su me dovele do negativnih posljedica - kaže u svojoj objavi Paul. 

No nakon što je vijest o tome došla do njegovog rodnog Ipswicha, bivši susjedi iskazali su ogorčenost zbog ideje da se vrati kući, piše Daily Mail

YOUTUBE INSPIRACIJA Ovih 5 videa su najpopularniji za mršavljenje i vitku liniju...

Mnogi smatraju da nije korektno to da se sada misli vratiti samo zato da bi imao besplatnu liječničku pomoć na račun javnog sustava zdravstvenog osiguranja, iako je sam odgovoran za odluke koje su ga dovele do toga da se opet udeblja i da mu se naruši zdravlje. 

Procjenjuje se da je Paul Mason britanski javni zdravstveni sustav koštao oko 1,5 milijun funti, u što spada i trošak kad su vatrogasci 2002. godine morali pomagati u tome da ga se viljuškarom odvede u bolnicu. U međuvremenu su mu nekoliko puta spašavali život, sve dok 2010. nije ostvario pravo na ugradnju želučane premosnice, kako bi mu se želudac smanjio na veličinu jajeta. 


DOMAĆA ZVIJEZDA ISKRENO O PROŠLOSTI: Živjela sam u smeću i spavala po cijele dane

Komentari (3)
  • 445 kg nevjerovatno

    21. 5. 2019,   21:40
  • Znači, kad se udebljao poćeo krasti? Sad se lakše provlači kroz otvore i brže trči?

    21. 5. 2019,   21:26
  • Dok se psiha ne sanira nema pomoci u pretilosti

    21. 5. 2019,   20:16