Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Nakon što on očisti kuću, ona za njim popravlja oko tri sata

Nakon što on očisti kuću, ona za njim popravlja oko tri sata
1

Iako svaki četvrto kućanstvo ima ravnopravnu podjelu poslova, ženama smeta što se njihovi partneri ne trude dok čiste, a najveći problem je pranje rublja i usisavanje

VIDEO

Ako želite da posao bude obavljen kako treba, uradite ga sami, govori stara narodna poslovica. Tako žene na tjedan potroše tri sata popravljajući kućanske poslove koje su loše obavili njihovi partneri, pokazuje istraživanje britanske trgovine Sainsbury's provedena na 2000 ljudi. 

Pranje rublja, usisavanje i pranje suđa najčešći su poslovi u kojima muškarci "zakažu", pa njihove partnerice moraju spašavati stvar, prenosi Daily Mail. Osim toga, loši su i u popravljanju jastuka, spremanju kreveta i brisanju kuhinjskih elemenata. 

Gotovo polovica žena priznaje da muškarci peru suđe, ali nakon što završe ne obrišu kuhinjske elemente. Trećina njih tvrdi da njihovi partneri ne namještaju ni jastuke, a 32 posto muškaraca se ne trudi spremiti krevet kako treba. Oko 28 posto žena priznaje da njihovi partneri rado kuhaju, ali po završetku ostave štednjak pun ostataka hrane.

Dvije trećina pripadnica ljepšeg spola priznaje da se partneri zapravo trude oko čišćenja, a svaki četvrti par kućanske poslove dijeli jednako. Petina muškaraca ni ne zna da loše obavljaju posao, a polovica žena priznaje da im se ne da zanovijetati oko toga.

Najveći problem je rublje koje muškarci prije pranja ne sortiraju pa se odjeća često oboja. Osim toga, nakon pranja, odjeću ne slože prije nego je pospreme i često je stave na krivo mjesto pa je poslije ne mogu naći. Osim rublja, probleme izaziva i pranje suđa koje muškarci ne obrišu ili stave previše stvari u perilicu suđa. Usisavanje je također bolna tema jer muškarci usisavaju samo ono što vide, ali ne i kuteve, a nakon toga nastave hodati u cipelama.

Dvije trećina žena priznaje da im se sviđa što muškarci pomažu u kući jer to znači da shvaćaju da se stvari ne čiste same. Međutim to ih ne sprečava du budu kritične prema njima. Muškarcima jednostavno to nije toliko bitno. Upravo zbog toga žene vjeruju da bi bilo bolje da su to same napravile, ističe glasnogovornik trgovine. 

Poslovi koje muškarci obavljaju loše

  • Brisanje kuhinjskih elemenata nakon što su oprali suđe
  • Namještanje jastuka na kauču
  • Spremanje kreveta
  • Čišćenje pećnice
  • Slaganje i pospremanje odjeće u ormar
  • Brisanje suđa nakon pranja
  • Spremanje stvari gdje im je mjesto
  • Pravilno vješanje rublja
  • Usisavanje
  • Pranje suđa i ignoriranje prljavih šalica
  • Sortiranje rublja prije pranja
  • Uparivanje čarapa
  • Nošenje cipele po kući nakon usisavanja
  • Ostavljanje prljavog suđa na perilici suđa
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku