Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

Nakon ugriza krpelja ostala je paralizirana, jedva je govorila

Tvar iz sline krpelja prouzročila je paralizu kod 5-godišnje djevojčice - zaključili su to liječnici nakon što su malenoj napravili analizu krvi i CT glave. Krpelj se učvrstio na njezinoj glavi

VIDEO

Majka 5-godišnje djevojčice Kailyn iz SAD-a preznojila se i problijedila kada je kćer u srijedu prošloga tjedna probudila kako bi je spremila za malu školu.

Malena nije mogla micati nogama, bila je paralizirana. Najprije je pomislila da se radi samo o utrnuću od nezgodnog položaja dok je spavala, ali tada je shvatila da djevojčica ima problema i s govorom. 

Panično ju je počela pregledavati kada joj je pažnju privuklo nešto na njezinoj glavi, bio je to krpelj koji se čvrsto držao za kožu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U bolnici su joj napravili analizu krvi i CT glave i zaključili da je krpelj uzrok paralize, preciznije neurotoksin - tvar koja djeluje poput anestetika, a nalazi se u njegovoj slini.  

- Dan prije smo došli kući i sve je bilo normalno. Okupala se i oprala kosu, krpelja na njoj nisam vidjela. Drugi dan ujutro stala je nogama na pod i pala, nije mogla stajati niti hodati - ispričala je majka Jessica Griffin, a prenosi MS News Now.

Liječnici su smirili uspaničenu majku rekavši joj da će se sve vratiti u normalu najkasnije za 24sata. I zaista, djevojčica se oporavila.

Jessica je objavila svoje iskustvo na Facebooku kako bi upozorila druge da ne shvaćaju krpelje olako te da dobro pregledaju svoju djecu na kraju dana, posebno ako su bila negdje u prirodi. 

Napomenula je da je prije odlaska s kćeri u Hitnu pomoć, krpelja izvadila i spremila ga u vrećicu, kako bi liječnici imali priliku vidjeti je li zaražen.

Inače, krpelji znaju satima hodati po tijelu dok ne nađu pogodno mjesto za ubod. Sama procedura probadanja kože traje desetak minuta, a žrtva to ne osjeća upravo zbog neurotoksina u slini.

VIDI OVO: 4 spolne bolesti koje se mogu dobiti i uz korištenje kondoma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima