Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napravili su 'čudesne' hlače: Tvrde da traju čak 100 godina

Vanjski sloj je otporan na vodu i na ogrebotine. Srednji sloj je otporan na vatru i širi se kao zračni jastuk na visokim temperaturama te djeluje kao prepreka između nogu i vatre

Brend Vollebak napravio je hlače koje stoje 645 dolara (oko 4186 kuna) i tvrde da su dizajnirane da traju 100 godina. Kažu da su hlače toliko čvrste da se s njima može i kroz vatru. Hlače su izrađene od troslojnog materijala.

Foto: Volleback

Vanjski sloj je otporan na vodu i na ogrebotine. Srednji sloj je otporan na vatru i širi se kao zračni jastuk na visokim temperaturama te djeluje kao prepreka između nogu i vatre. Treći sloj je od materijala koji ne gori niti se topi te nudi dodatnu zaštitu. 

- Takva oprema dosad se radila od teških i neudobnih materijala, a sada je riječ o 'inteligentnom' materijalu koji je ugodan za nošenje. U početku te su hlače bile kreirane za vojnike - kažu u Vollebaku. Tvrde i da su napravili testove koji su potvrdili da hlače mogu trajati čak 100 godina. Pogodne su, kažu za različite aktivnosti, piše OddityCentral. 

'Gospodin Savršeni' pred samim je finalom, a tko je vaš favorit: Hana, Iva ili Aleksandra?

Komentari (13)
  • Mogu li se kasko osigurat

    19. 12. 2018,   12:59
  • Kakv je to test da nesto kao hlace moze trajat sto godina. To mi je fascinantnije od te inovacije.

    19. 12. 2018,   12:52
  • Takve iste sam vidio u Lidlu za 79.99 kn.

    19. 12. 2018,   13:54