Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Napravili su repliku masline stare 1500 godina: Od polimera rade stijene, špilje i pravo drvo

Napravili su repliku masline stare 1500 godina: Od polimera rade stijene, špilje i pravo drvo
20

Stena Projects najčešće uređuje prostorije u stanovima ili kućama, u spavaćim i dnevnim sobama, prostore kafića i restorana, wellnessa... Zidove uz unutarnje i vanjske bazene pretvaraju u stijene

VIDEO

Uređenje doma može biti poseban izazov, pogotovo ako niste vješti u kombiniranju materijala i boja. Čak i kada mislite da ste sve uredili kako treba, uvijek se nađe prazan zid koji uz malo truda i mašte može postati zvijezda prostorije.

Dobra vijest je da danas imamo pregršt izbora i načina kako možete 'podići' prostor i razbiti bjelinu. Tu su tapete i zid u boji, ali ako vam je cilj da vaš prostor odiše prirodnošću, zidne obloge koje podsjećaju na stijene, koru drveta i kamen pun su pogodak. Domaća tvrtka Stena Projects bavi se upravo izradom takvih zidnih obloga, a njihovi radovi dovode prirodu u interijer i eksterijer.

POGEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Par transformirao školski bus u dom 01:57

- Stena Projects nastao je kao partnerski projekt s vlasnicima tvrtke Poli-el koji su na tržištu već 25 godina. Kroz naše partnerstvo ujedinili smo naše znanje i iskustvo, u zajedničkom cilju razvijanja i kreiranja proizvoda po mjeri čovjeka, njegovog životnog prostora i današnjeg načina života. Mi smo tim inovatora, istraživača, dizajnera i majstora koji stvaramo priču kreirajući interijere za ljepši život. Inovacija, odgovorna estetika i dizajn s naglaskom na očuvanje okoliša naše su temeljne vrijednosti - kaže nam Sanja Tot, dizajnerica i suvlasnica tvrtke.

Iz stijene ide voda

Svojim klijentima i projektima uvijek pristupaju individualno. Zidne obloge su posebno dizajnirane od kvalitetnog materijala polimera koji su razvili prema vlastitoj recepturi nastaloj kao rezultat dugogodišnjeg ispitivanja i testiranja čvrstoće, kvalitete i izdržljivosti.

storyeditor/2024-03-28/bazen_1.jpg

Repliku krške špilje i repliku masline stare 1500 godina izradili su za Centar za posjetitelje Skrivena Dalmacija u Dugopolju. Riječ je o multimedijalnom, interpretacijskom i edukativnom centru s dodatkom poučnih staza i školama u prirodi.

Svakako je dojmljiv zid jedne privatne kuće gdje se uz bazen nalazi ogroman zid s oblogama koje podsjećaju na stijenu, iz koje izlazi voda stvarajući ugođaj kao kod kupanja na rijeci pod slapovima.

storyeditor/2024-03-28/dugopolje.jpg storyeditor/2024-03-28/maslina_velika_4_-_Dugopolje.jpg
Hrvatski stručnjaci o tehnikama luksuznog uređenja zidova: Do teksture uz fini mramorni prah
Hrvatski stručnjaci o tehnikama luksuznog uređenja zidova: Do teksture uz fini mramorni prah

Za drugog klijenta bazen ispod razine zemlje postao je čarobna špilja.

storyeditor/2024-04-02/photo-by-studio-sarson-img-0224_9ZerV1C.jpg

- Uz zidne obloge kamen i stijene, dekorativni kamen za vanjske i unutarnje prostore, dekorativni kamen za akvarije, zidne obloge drvo i kora drveta te dekorativne stupove izgleda kamena izrađujemo i umjetna drva, špilje... - kaže Sanja te dodaje da veći dio proizvoda izrađuju u radionici u blizini Čakovca. Na lokaciji samog objekta, završnim tehnikama modeliranja i bojenja, daju onaj poseban završni izgled.

Najčešće uređuju prostorije u stanovima ili kućama, u spavaćim i dnevnim sobama, prostore kafića i restorana, wellnessa... Zidove uz unutarnje i vanjske bazene pretvaraju u stijene. Sve je spoj modernog dizajna i prirode, a prostor istodobno izgleda luksuzno i prirodno.

storyeditor/2024-04-02/434572081_932014681912749_5531685980789321256_nfull.jpg storyeditor/2024-04-02/SPAVACA-SOBA-min-1.jpg

Autentične boje

- Svakom projektu pristupamo individualno i trudimo se svakom prostoru dati poseban karakter. Svaki novi projekt za nas je poseban izazov. Lijepo je kad naša ideja i kreacija uljepšavaju interijer. No ono što nam je uvijek pravi, novi izazov jesu projekti po narudžbi. Izrada umjetnog drva: masline, breze, hrasta, ili izrada špilja, poseban su gušt i kroz njih vjerno prenosimo ljepotu prirodnih nesavršenosti, udubina, izbočina, izloženost raznim vremenskim uvjetima te ljepotu autentičnih boja iz prirode. Takvim projektima omogućujemo arhitektima, projektantima i dizajnerima slobodu kreativnog uključivanja elemenata iz prirode u svoje projekte - kaže dizajnerica.

storyeditor/2024-03-28/akvarij_dubrovnik_3.jpg

Cijene obloga kreću se od 250 €/m2 na više, ovisno o podlozi na koju ih montiraju, o zahtjevnosti projekta i lokaciji objekta. Što se tiče izrade drva, špilje ili nekog sličnog projekta, cijena ovisi o zahtjevnosti projekta. 

Elegancija u domu: Štukature su i za stol, kupaonicu, stropove...
Elegancija u domu: Štukature su i za stol, kupaonicu, stropove...

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati
ZJENICE SE ŠIRE, METABOLIZAM UBRZAVA...

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati

U prvih deset minuta kofein ulazi u vaš krvotok i širi se po cijelom tijelu, uzrokujući porast krvnog tlaka i broja otkucaja srca. U periodu do 20 minuta se veže na adenozinske receptore, neutralizirajući umor

Ovo su najbolji očevi Zodijaka
KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA?

Ovo su najbolji očevi Zodijaka

Iako svi horoskopski znakovi mogu briljirati kao očevi, neki bi se u toj ulozi trebali bolje snalaziti na temelju karakteristika koje su im zvijezde dodijelile prema datumu rođenja
10 navika koje vam stvaraju stres: Kukanje, kašnjenje, kava
OPUSTITE SE!

10 navika koje vam stvaraju stres: Kukanje, kašnjenje, kava

Stres kod ljudi ne potiču samo vanjski utjecaji, često sami sebe dovodimo u stresne situacije zbog loših navika kojih nismo ni svjesni. Provjerite koje to navike uzrokuju ljudima najviše stresa